DJI MAVIC 2 Enterprise Advanced – A rend- és határvédelmi álomkütyü

A speciális feladatok, speciális megoldásokat igényelnek meg. A rend- és határvédelem kifejezetten egy olyan ágazat, ahol számtalan egyedi probléma, embert próbáló kihívás érheti a napi munka folyamán az ezen a szakterületen tevékenykedőket. A feladatok hatékony megoldásában az, hogy milyen eszközt használunk, kulcsfontosságú szerepet játszik.

Szerencsére a rend- és határvédelem a hatalmas előre lépéseket hozó, új technikai vívmányok korai alkalmazói közé tartoznak – éppen ezért gyártók is igyekeznek célspecifikus eszközökkel kedveskedni ezen szektornak.

Nem tett másképp a DJI sem, amikor megalkotta a méltán népszerű Mavic 2 (Zoom) drónjának továbbfejlesztett, Enterprise Advanced változatát. A négyrotoros multikopter végre elhozta azt a rendészeti egységek számára, amiről minden szakmabéli csak áhítozott. A DJI Mavic 2 Enterprise Advanced pehelykönnyű, összecsukható, és mindössze pár másodperc alatt bevethető státuszba helyezhető. A kiemelkedő 31 perces üzemidő, a cserélhető akkumulátor, a dinamikus kép- és videó közelítési lehetőségek szinte már alapfelszereltségnek számítanak. Mivel nyújt hát többet a DJI Mavic 2 Enterprise lakossági felhasználásra szánt társától?

DJI Mavic 2 Enterprise Advanced - Nagyfelbontású hő- és RGB kamerával

A maximalisták legnagyobb örömére a DJI Mavic 2 széria legújabb variánsa, az  Enterprise Advanced drón, kettős kamerarendszerrel rendelkezik. A hagyományos vizuális kamera mellett, egy  HD felbontású (640 x 512 px) termikus kamera is lapul, ezáltal kibővítve a drón bevethetőségének amúgy sem csekély spektrumát. A drón nagyfelbontású kristálytiszta képek és videók rögzítésére is alkalmas a 48MP-es, 1/2″-os CMOS kameraszenzornak köszönhetően. Emellett akár 4x-es veszteségmentes és 32x-es digitális nagyításra is képes.

DJI Mavic 2 Enterprise Advanced - Funkciók széles tárháza

Drónunk strapabíró hordtáskájában három igazán különleges moduláris kiegészítőt találhatunk, ezek közül egyidőben egyet használhatunk. A multikopterünkre csatlakoztatható nagy területet bevilágító reflektor segíthet a keresési és kutatási feladatok elvégzésében. A 100 dB-es hangszóró segítségével valósidőben adhatunk át információt a keresett személyek részére, míg a harmadik opcionális kiegészítő – a jelzőfény – segítségével zord időjárási körülmények között is beazonosítható marad drónunk mozgása.

A DJI Mavic 2 Enterprise Advanced a biztonságra is maximális hangsúlyt fektet: egyrészt a beépített 24GB-os tárhelyre rögzített adatok csak jelszavas azonosítás után elérhetőek, másrészt mivel ezen egység consumer társaival ellentétben könnyedén képesé tehető No-Fly zónákban is (pl. repülőterek környékén) felszállni, így a biztonságos hozzáférés érdekében jelszóval védhetjük le ezen funkciót. A drón a nagyobb biztonság érdekében rendelkezik továbbá a DJI AirSense technológiával, így valósidőben jelzi a közelünkben elhaladó repülőgépeket. A drón emellett rendelkezik egy opcionális elérhető RTK modullal is – melyet szintén a drón tetejére csatlakoztathatunk. Ennek a segítségével centiméter pontos pozícionálásra és adatrögzítésre válik képessé, így pontosabb térképezési feladatokra is bátran bevethetjük.

DJI Mavic 2 Enterprise Advanced - Bizonyíthatóság és biztonság

Kiemelendő, hogy a bizonyító erejű felvételek elkészítése érdekében multikopterünk a rögzített anyagokat idő, dátum, és GPS-pozíció bélyegzéssel láthatja el. Az optimális üzemidő és menetbiztonság érdekében különleges, beépített fűtéssel ellátott akkumulátort találhatunk drónunkban, mely pillanatok alatt üzemi hőmérsékletre tudja melegíteni az akkut.

Bár a drón igazán megbízható és könnyen irányítható – hiszen képes az akadályok minden irányú érzékelésére és automatikus elkerülésére – balesetek előfordulhatnak. A DJI szerencsére gondolt az ilyen esetekre is, mitöbb a felhasználói hibákból, jelzavarásokból, zuhanásokból, vízkárból vagy egyéb balesetekből eredő meghibásodásokra az Enterprise Shield átfogó balesetvédelmi szolgáltatásokat kínálja. Ezek keretén belül lehetőségünk nyílhat többek közt arra is, hogy a gyártó akár korlátlan számban kicserélje a meghibásodott drónunkat.

Kérj értesítést legújabb tartalmainkról!

További cikkeink

Megosztás:

Facebook
LinkedIn
Email
Twitter