Enterprise drón megoldások – DJI módra

Enterprise kategóriába tartozó drónjainkat ugyan már bemutattuk, szeretnénk azonban további konkrét ötleteket is adni, hogy hogyan is lehet hasznosítani a drónokban rejlő hatalmas potenciált az egyes szituációkban.

Számos drón érhető el a gyártók kínálatában, ezek azonban sokszor csak kompromisszumokkal alkalmasak bizonyos specifikus feladatokra. Nem úgy a DJI Matrice 200-as drón család, mely az Enterprise kategória kifejezetten ajánlott modelljeinek tekinthetők, mivel IP43 védelemmel rendelkeznek, azaz bizonyos mértékben víz és porállóak, emellett kompatibilisek a legtöbb Zenmuse kamerával, képesek 2 akkumulátor egyidejű használatára és akár 38 perc repülési időt is elérhetünk velük. Szenzorok armadája áll rendelkezésünkre és a DJI AirSense segítségével még a közelben lévő repülőket is érzékelhetjük, és el is kerülhetjük biztosan.

Lássuk, milyen feladatok elvégzésére is leszünk képesek a DJI Matrice 200-as termékcsalád segítségével. Minden esetben pontosan feltüntettük,  melyik drón modell és milyen opcionális gimbal-kamera kombinációját ajánlja a gyártó az adott feladat elvégzésére.

Magasfeszültségű kábelek vizsgálata (DJI Matrice 210 RTK + Zenmuse Z30 + Zenmuse XT(2))

Ezen gimbal és kamera kombinációval és a Matrice 210 RTK magas precíziós képességének és pontosságának hála az ellenőrök képesek kiterjedt hálózatokban is gyorsan felmérni, majd elhárítani a felmerült hibajelenségeket, anélkül, hogy emberi életeket kockáztatnánk.  Jóval hatékonyabb és költségkímélőbb így a problémák megoldása, mint a korábbi manuális módszerekkel.

Szélturbina vizsgálatok (DJI Matrice 210 + Zenmuse Z30)

A továbbfejlesztett repülési stabilitásának hála a Matrice 210-es szélsőséges időjárási viszonyok között is képes ellátni feladatát. Beállított drónunkkal körberepülhetjük a kiválasztott objektumot, és a felülre csatlakoztatott Zenmuse Z30-as kamerával érzékelhetünk akár milliméter-nagyságú sérüléseket is a szélturbina propellerein, elkerülve ezzel hatalmas káreseményeket.

Híd vizsgálatok (DJI Matrice 210 + Zenmuse Z30)

A felülre csatlakoztatott Zenmuse Z30-as kamerával a Matrice 210 a hídvizsgálatok aduászává válik. A pilóták teljesen körbevizsgálhatják a hidakat, lehetővé téve ezzel a karbantartási tervek megfelelő ütemezését, a közbiztonság javítását és a költségek minimalizálását.

Keresés és mentés (DJI Matrice 210 + Zenmuse Z30 + Zenmuse XT(2))

Kritikus helyzetekben, amikor emberéletek megmentéséről van szó, a Matrice 200-as drónok szintén remekelnek. A felszerelt Zenmuse Z30-as nagyfelbontású kamerával és a Zenmuse XT(2) hőkamerával megkönnyíthetjük a keresőcsapatok munkáját. Mivel a drónra egyszerre két akkumulátor is szerelhető, több mint 30 perces üzemidőre számíthatunk egyetlen felszálláskor. Ezen drónokkal elsősegélycsomagot, mobiltelefont vagy bármi más életmentő szállítmányt kézbesíthetünk a bajbajutottaknak.

Telekommunikációs-torony vizsgálatok (DJI Matrice 210 RTK + Zenmuse X4S)

Ezen drón+kamera kombinációval gyorsan felismerhetjük a milliméter méretű károkat rutinvizsgálatok elvégzése közben is, miközben nagy pontosságú helyadatokat gyűjtünk be.

Napelem vizsgálatok (DJI Matrice 210 + Zenmuse X4S + Zenmuse XT(2))

A napelem panelek vizsgálatára a gyártó a Matrice 210-es modellt ajánlja Zenmuse X4S és Zenmuse XT(2) kamerával, hiszen a hőkamerával pontosan detektálható a napelem-farm mely részén van hőmérsékletbeli kiingás, ami hibát indikál. Az X4S kamerával pontosan beazonosíthatjuk az elromlott panelt ezután, és a megfelelő alkatrészek kicserélésével visszanyerhetjük napkollektorjaink korábbi hatékonyságát. Ugyanezen kombinációt ajánljuk bármely ipari területre, ahol hőérzékeléssel gyorsan lokalizálhatók és kiküszöbölhetők a hibajelenségek.

Ipari-torony vizsgálatok (DJI Matrice 210 RTK + Zenmuse X4S)

Ipari-tornyokat vizsgálhatunk meg a precíziós helymeghatározó rendszerrel szerelt DJI Matrice 210 RTK segítségével és meggyőződhetünk róla, hogy minden biztonságosan zajlik a kiemelt fontosságú létesítményben. Esőben, szélben, fagypont alatti hőmérsékleten is tökéletes minőségű videóanyag áll majd dokumentációként és vizsgálati anyagként rendelkezésünkre ezen megoldással.

Tűzoltás (DJI Matrice 210 + Zenmuse Z30 + Zenmuse XT(2))

Ezen párosítással a helyszínre érkező tűzoltók átfogó képet kaphatnak a kialakult krízisszituációról, és hála a 30x-os zoomnak, precíz és pontos információkra alapozhatják a kimentési folyamatokat. Míg a Zenmuse Z30-as kamera a tűéles képekről gondoskodik, addig a Zenmuse XT(2) kamera segítségével teljes hőképet kaphatunk.

Precíziós mezőgazdasági vizsgálatok (DJI Matrice 210 + Zenmuse X4S + Zenmuse XT)

Kombinálva a vizuális és többspektrumú képalkotást hatékonyabban tudjuk a termőföldünket felmérni, és megállapítani, hogy milyen precíziós beavatkozásra van szükség.

Építési területek feltérképezése (DJI Matrice 210 RTK + Zenmuse X4S)

A DJI Matrice 210 RTK nagy precizitású helyzetmeghatározó rendszerének hála centiméter pontos GPS adatokat gyűjthetünk be, miközben a Zenmuse X4S kamerával 3D-s térképek készítéséhez szintén szükséges nagyfelbontású felvételeket rögzíthetünk.

Saját, konkrét problémádra szeretnél drónt használni és tanácsra van szükséged melyiket válaszd?

A saját szemeddel szeretnéd látni a Matrice 200-as család hatékonyságát?

Tekintsd meg szolgáltatásainkat, vagy kérj személyre szabott árajánlatot!