Teszteltük a DJI Zenmuse H30T-t, a H20 széria utódmodelljét

A dróntechnológia rohamos fejlődése egyre lenyűgözőbb eszközöket szül, melyek folyamatosan növelik a professzionális felhasználók lehetőségeit. A drónok ma már nemcsak szórakoztatási célokat szolgálnak, hanem számos iparágban nélkülözhetetlenné váltak, legyen szó mezőgazdaságról, építőiparról, mentési műveletekről vagy térképezésről. Az innováció gyors ütemének köszönhetően a drónok egyre pontosabb, hatékonyabb és megbízhatóbb eszközökké válnak, amelyekkel a felhasználók egyre komplexebb feladatokat tudnak megoldani. Az új modellek megjelenésével pedig tovább bővülnek ezek a lehetőségek, új szintre emelve a technológia alkalmazási területeit és potenciálját.

Ennek lehetünk most ismét szemtanúi, hiszen a DJI, mint az iparág vezető szereplője, újabb mérföldkőhöz érkezett a Zenmuse H30T payload bemutatásával. Ez az új modell ötvözi a korábbi modellek – a H20T, illetve a DJI éjszakai látás képességeivel rendelkező H20N – legjobb tulajdonságait. A Zenmuse H30T jelentős előrelépést kínál több területen is, új távlatokat nyitva a felhasználók számára. A zászlóshajó modell öt fő modult integrál: egy nagylátószögű kamerát, egy zoom kamerát, egy infravörös hőkamerát, egy lézeres távolságmérőt és egy NIR segédfényt. A már készletünkről is elérhető terméket munkatársainknak volt lehetősége tesztelni is, így ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a képességeit, és azt, hogy mi teszi ezt a modellt igazán különlegessé az elődmodellekhez képest.

DJI Zenmuse H30T összevetése a H20T-vel

A DJI Zenmuse H20T remek választás azoknak a szakembereknek, akik sokoldalú és nagy teljesítményű négyszenzoros payloadot igényelnek. Rendelkezésre áll egy 12 MP felbontású széles látószögű kamera, egy 20 MP felbontású zoom kamera (23x hibrid optikai zoom és 200x maximális zoom), egy 640×512px felbontású hőkamera és egy 1200 méter hatótávolságú lézeres távolságmérő.

Azonban az újdonság minden téren felülmúlja elődjét:

Ugyan a H30T felülmúlja elődjét, fontos megjegyezni, hogy bármelyik modellt választjuk, nem lövünk mellé, hiszen igazán megbízható, vállalati felhasználásra szánt, robosztus eszközökről beszélünk.

A H20T kiváló választás azoknak a szervezeteknek, amelyek olyan sokoldalú payloadot keresnek, amely a mindennapi működés során megbízható adatokat szolgáltat hőérzékelőjéből, zoom- és széles látószögű kameráiból, valamint lézeres távolságmérőjéből. Ajánlott ellenőrzési és felügyeleti feladatokhoz, ahol a rugalmasság és a sokoldalúság kulcsfontosságú.

A DJI Zenmuse H30T-t ugyanakkor azoknak a szakembereknek ajánljuk, akik a legmagasabb szintű teljesítményre vágynak és szeretnének jövőbiztos technológiába fektetni.

DJI Zenmuse H30T összevetése a H20N-nel

A DJI Zenmuse H20N egy éjjellátásra is képes, hőkamerával felszerelt payload, amely minden körülmény között megállja a helyét. Ez a hibrid hasznos teher 20-szoros optikai zoomot, 128-szoros maximális zoomot biztosít széles látószögű kamerájával, valamint csillagfény-érzékelővel és kettős zoom-os hőkamerával büszkélkedhet, amelyek felbontása 640 x 512 (2-szeres és 8-szoros optikai zoom mellett). Ezenkívül lézeres távolságmérővel rendelkezik, amelynek maximális hatótávja 1200 méter.

A Zenmuse H20N korábban az éjjeli / nem ideális fényviszonyok közötti videózás koronázatlan királyának számított, így az új H30T-vel való összevetése izgalmasabb feladat:

H30T NIR lámpás videó

H30T_Smart Capture
H30T_Smart Capture

A DJI Zenmuse H20N és a H30T egyaránt funkciók és szenzorok garmadájával van szerelve, amelyek lehetővé teszik többek közt a hatékony éjszakai működtetést és a hőkamerás képalkotást is. Bármelyiket választjuk, nem döntünk rosszul. Bár a H30T továbbfejlesztett funkciói miatt drágább, idővel több értéket kínálhat sokoldalúságának és magasabb teljesítményének köszönhetően.

Összegzés

A DJI Zenmuse H30 széria jelentős előrelépést kínál a H20 szériához képest, így kitűnő lehetőség a továbbfejlesztett képalkotási képességeket kereső szakemberek számára. Továbbfejlesztett zoomjával, nagyobb objektívjével a H30 sorozat sokoldalú és robusztus megoldás bármely alkalmazáshoz, a közbiztonsági feladatoktól kezdve egészen a közművekkel kapcsolatos ellenőrzési feladatokhoz. Ugyanakkor a H20 széria továbbra is megbízható, költséghatékony választás a szolidabb képalkotási igényekhez.

Kérj értesítést legújabb tartalmainkról!

További cikkeink

Megosztás:

Facebook
LinkedIn
Email
Twitter