Drónok az ipari szektorban

DJI Enterprise drónmegoldások

Vállalati drónmegoldások elterjedése

A drónok ipari felhasználása

A drónok és a technológia elterjedése előtt, talán kellőképp bele sem gondoltunk, hogy mennyi időt és energiát lehet megspórolni, ha olyan eszközöket alkalmazunk a feladatok elvégzésére, amelyek szinte maguktól képesek elvégezni azokat. Számos esettanulmány és kutatás bizonyítja, hogy a drónok használata igen hatékony, és milyen sok előnnyel jár szinte bármilyen vállalati / ipari területet érintő felmérési és megfigyelési munkálatok során.

Gondoljunk csak bele, hogy mennyivel könnyebb és hatékonyabb kiküldeni az adott helyszínre egy távolról irányítható és programozható eszközt, amelynek kamerái és különböző érzékelői segítségével valós képet és adatsort kaphatunk, akár szélsőséges körülmények között is. Ráadásul gyorsabban halad a terepbejárás, a tervek elkészítése, és nem veszélyeztetjük emberi erőforrásainkat. Ismétlődő feladatok esetében akár minimális beavatkozás mellett is tudjuk alkalmazni a drónokat a fejlett AI motornak és a programozhatóságnak köszönhetően. 

Épp ezért a drónok ipari alkalmazási területe rendkívül szerteágazó. Aktív használói lehetnek a közműhálózatok és az infrastruktúra üzemeltetés, a személyi-, vagyon- és rendvédelmi egységek, de előszeretettel használják az építőiparban és az ingatlankezeléssel foglalkozók körében, és hatalmas terheket vesz le a térképészettel foglalkozó szakemberek válláról is.

Mi jellemzi a DJI Enterprise drónokat?

DJI Enterprise drón előnyök

1

Csökkentett kockázatok

A drónok használatával megvédheted dolgozóidat a veszélyes szituációktól és anyagoktól, miközben feltérképezed a vizsgált eszközökkel kapcsolatos problémákat.

2

Maximális üzemidő

A különféle kamerák és érzékelők használatával nem feltétlen szükséges megszakítani a munkafolyamatok végzését, így minimalizálhatod az állásidőt.

3

Megbízható berepülések

A drónok szenzorainak segítségével biztonságosan repülhetünk akár automatizált üzemmódban, miközben rendkívül pontos légi adatokat begyűjthetünk be.  

DJI Enterprise drónok alkalmazási területei

Válaszd ki a hozzád legközelebb álló célterületet!

A drónok alkalmazásával költséghatékonyan és gyorsan megvalósítható szinte bármilyen terület feltérképezése, illetve felmérése, modellezése, vizsgálata. Ráadásul az automatizált folyamatokkal szinte minden információ egyszerűen a birtokodba kerülhet, digitalizált formában.