Minden, amit a DJI Enterprise legújabb drónjáról, a Matrice 350 RTK-ról tudni érdemes

Ha bármelyik drónpilótát megkérdezik, azt fogja mondani, hogy a legtartósabb, legsokoldalúbb, legmegbízhatóbb drón jelenleg a Matrice 300. Az elmúlt 3 év után a drón hardverfrissítést kap, amely a Matrice 350 RTK-val (M350 RTK) csúcsosodik ki.

És melyek a Matrice 350 RTK 8 legfontosabb funkciói? Íme:

1. Tartósság és időjárásállóság

A DJI M350 RTK egy olyan drón, amely élen jár a tartósságban és az időjárásállóságban, így megbízható eszköz bármilyen körülmények között is. Az elődje által meghatározott ipari szabványokra építve az M350 RTK-t úgy tervezték, hogy ellenálljon a szélsőséges hőmérsékleteknek, -20°C és 50°C között. Emellett a továbbfejlesztett IP55 behatolás elleni védelem teljes védelmet biztosít az eső és a homok ellen, még akkor is, ha a drón össze van hajtva. Ugyan a gyártó nem ajánlja az esőben való repülést, azonban, amennyiben erre szükség van, a DJI M350 RTK képes ezt is megoldani.

2. Egy forradalmi távirányító: DJI RC Plus

Az M350 RTK DJI RC Plus-szal van felszerelve, amely tartósságát tekintve IP54-es besorolással büszkélkedhet. Az eredetileg az M30-cal piacra dobott DJI RC Plus túlnyomórészt pozitív visszajelzéseket kapott a felhasználóktól. Nagyobb mérete jobb ergonómiát és nagyobb képernyőt kínál, javítva az általános repülési élményt. A fizikai gombok hozzáadása lehetővé teszi a drón zökkenőmentes működését, beleértve a kameranézet váltást is, anélkül, hogy az ujjait le kellene vennie a vezérlőkarokról. Ezenkívül az M350 RTK támogatja az Advanced Dual Control funkciót, amely lehetővé teszi két pilóta hatékony együttműködését is.

Emellett azoknak az M300-tulajdonosoknak, akik nem állnak készen az M350 RTK-ra való frissítésre, a DJI RC Plus teljesen kompatibilis, és külön is megvásárolható.

3. Továbbfejlesztett átviteli rendszer

Az M350 RTK továbbfejlesztett OcuSync 3 Enterprise Transmission rendszerrel rendelkezik a zökkenőmentes csatlakoztathatóság érdekében a DJI RC Plus-szal. A négy beépített antennával (egy-egy elülső karon, egy az FPV kamera alatt és egy a hátoldalon található) az átviteli rendszer stabil kapcsolatot biztosít. A légcsavarokat szintén nem vezető anyagból készültek, így küszöbölték ki az antenna jelének interferenciáját. A továbbfejlesztett antennaopciókkal az átviteli rendszer háromcsatornás, 1080p felbontású videóátvitelt tesz lehetővé, megkönnyítve a zökkenőmentes videostreamelést, és a bemeneti jelfolyamok közötti zökkenőmentes váltást. Az M350 RTK még összetett környezetben is stabil kapcsolatot tart fenn akár 20 kilométeres távolságban is.

4. Karzár mechanizmus

A biztonság és a megbízhatóság a legfontosabb az M350 RTK-ban is. Ugyanazokkal a hatirányú érzékelési és helymeghatározási képességekkel, valamint beépített redundanciákkal rendelkezik, mint az M300 RTK, azonban az M350 RTK-nál további fejlesztéseket vezettek be a jobb használhatóság érdekében. A karzár mechanizmusát újratervezték: egy mágnest tartalmaz, amely érzékeli, hogy a zár megfelelően van-e rögzítve. Ha egy kar nincs megfelelően felszerelve, az M350 RTK megakadályozza a felszállást, és figyelmeztető üzenetet jelenít meg a Pilot 2-ben. Ez a funkció biztosítja a drón biztonságos működését és csökkenti a balesetek kockázatát.

M350_RTK_-_karzar

5. Éjjellátó FPV kamera

Az M350 RTK továbbfejlesztett FPV kamerával van felszerelve, amely gyenge fényviszonyok között is kiváló, és éjszakai műveletek során jobb teljesítményt kínál. Az FPV kamera valójában ugyanazt az alkatrészt és érzékelőt használja, mint az M30-ban. Legyen szó kutatási és mentési műveletről vagy éjszakai megfigyelésről, az FPV kamera továbbfejlesztett gyenge fényviszonyok melletti képességei lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy tisztán láthassák a horizontot és azonosítsák az akadályokat, ezzel biztosítva küldetéseik biztonságát és sikerét.

6. Teljes visszamenőleges kompatibilitás a DJI Enterprise hasznos terhekkel

Az M350 RTK kompatibilis az összes M300 hasznos teherrel, beleértve a H20N-t éjszakai üzemeltetéshez, a H20T-t az ellenőrzésekhez és a hőkezelésekhez, az L1-et a LiDAR-hoz és a P1-et a légi felméréshez. A DJI Payload SDK tovább bővíti az M350 RTK képességeit, lehetővé téve a harmadik féltől származó, speciális alkalmazásokhoz szabott rakományokkal való integrációt.

7. Utazás és szállítás

Az M350 RTK-hoz hasonló nagyméretű drónok szállítása kihívás lehet, de a drón védőtokjának újratervezésével a DJI megoldotta ezt a problémát. Az M300 RTK házával való összehasonlítás azt mutatja, hogy jelentősen csökkent a méret, ami kényelmesebbé teszi a szállítást és tárolást. A hozzáadott 360 fokban forduló kerekek tovább javítják a hordozhatóságot, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy könnyedén a kívánt helyre gördítsék a házat. A tok belsejében a habszivacs betétek is teljesen megújultak, hogy jobb elrendezhetőséget és védelmet biztosítsanak.

M350_RTK_-_utazas

8. Akkumulátor rendszer

Az akkumulátorok kezelése minden drónműködés döntő része, és a DJI jelentős optimalizálásokat hajtott végre az M350 RTK akkumulátorrendszerén, hogy egyszerűsítse ezt a folyamatot. Mindegyik M350 RTK-hoz egy újratervezett akkumulátortöltő állomás tartozik, amely nemcsak a teljes helyigényt csökkenti, de 360 fokban forduló kerekekkel is rendelkezik a jobb mobilitás érdekében.

m350-rtk-elemek

TB65 akkumulátorok kivételes teljesítményt nyújtanak, és teljesen feltöltött állapotban akár 55 perces repülési időre is képesek. Ezek az akkumulátorok üzem közben is cserélhetők, így a felhasználók zökkenőmentesen kicserélhetik a lemerült elemeket újakra, minimalizálva a küldetés megszakítását. A kiterjedt akkumulátor-optimalizálási erőfeszítéseknek köszönhetően minden TB65 akkumulátor körülbelül 400 töltési ciklust képes kezelni, mielőtt cserére lenne szükség, ami jelentősen csökkenti a repülésenkénti üzemeltetési költségeket az eredeti TB60 akkumulátorokhoz képest, amelyek mindössze 250 töltési ciklust kínáltak. Az egyes akkumulátorokon hűtőbordákat vezettek be, amelyek a töltőtokban lévő ventilátornyílásokhoz vannak igazítva, így az akkumulátorok hűtésével gyorsabb és hatékonyabb töltést tesznek lehetővé. Ezenkívül a töltöttségi állapotjelzőt kényelmesen az akkumulátor végén helyezték el, így a felhasználók még akkor is ellenőrizhetik a töltöttségi állapotot, ha az akkumulátor a tokban van.

M350_RTK_-_elemek

Maga a töltőtok is optimalizálva lett, és négy WB37 RC akkumulátornak és nyolc TB65 drone akkumulátornak biztosít helyet. Három különböző töltési módot kínál az egyedi igények kielégítésére:

1, A Tárolási mód 50%-ra tölti fel az akkumulátorokat, ami ideális az akkumulátor élettartamának meghosszabbításához, ha nem tervezel azonnali repülést.

2, A Ready-to-Fly mód minden egyes akkumulátorpárt 90%-ra tölt fel, lehetővé téve a gyors készenlétet az aktív repülés során.

3, A Standard mód 100%-ra tölti az akkumulátorokat, így alkalmas sürgős helyzetekre vagy kritikus küldetésekre.

A töltőtok egy 65 W-os USB-C töltőporttal is rendelkezik az egyéb eszközök, például telefonok vagy laptopok kényelmes töltéséhez.

M350RTK-iranyitas

Összegzés

DJI M350 RTK új szintet hozott el a drónok világában, kivételes teljesítményt, tartósságot és könnyű használatot biztosítva a felhasználóknak. Fokozott időjárásállósága és tartóssága megbízható eszközzé teszi még a legzordabb környezetben is. A DJI RC Plus segítségével a pilóták jobb repülési élményben és hatékony működésben részesülhetnek. A továbbfejlesztett átviteli rendszer stabil kapcsolatokat és kiváló minőségű videoátvitelt biztosít, míg az újratervezett karzár mechanizmus növeli a biztonságot és a megbízhatóságot. Az éjjellátó FPV kamera kibővíti a drón képességeit, lehetővé téve a műveleteket nehéz fényviszonyok között is. Sőt, az utazásbarát kialakítás és az optimalizált akkumulátorrendszer problémamentessé teszi a szállítást és az akkumulátorkezelést. A DJI M350 RTK-val valóban szinte játék a munka, és képessé teszi a különböző iparágak szakembereit arra, hogy légi műveleteiket új magasságokba emeljék.

Forrás: DJI blog

Kérj értesítést legújabb tartalmainkról!

További cikkeink

Megosztás:

Facebook
LinkedIn
Email
Twitter