Enterprise termékek

Minden területre kínálunk drónt!

Melyik terület érdekel?

Drónok a mezőgazdaságban

A precíziós gazdálkodás lelkes híveinek nem újdonság az az információ, hogy a drónokban hatalmas potenciál van mezőgazdasági felhasználásuk során. Ma a drónokat már nem csak felvételezésre használják, hanem akár tényleges munkába is fogják őket.

Sorra vettük, miért is éri meg átgondolni nem csak a nagy területtel rendelkezdő földbirtokosoknak, hanem már a szerényebb méretű földterülettel rendelkező gazdáknak is egy megfelelő tudású drón beszerzését, vagy akár profi kezelők segítségével drónt, mint szolgáltatást bérelni.

Nagyfelbontású képek készítése

Pontos, specifikus légifelvétel-térképek készítése évekkel ezelőtt még csak igen költséges repülőgépes, helikopteres vagy műholdas felvételezéssel volt kivitelezhető. Napjainkban szerencsére ez a drónok segítségével már sokkal költséghatékonyabban, gyorsabban, precízebben és egyszerűbben megoldható. Az elkészített képekből rengeteg hasznos információt megtudhatnak a figyelmes szemek, de a drón-szoftvergyártók termékeivel a képek feldolgozását és elemzését nagyban megkönnyíthetjük. A nagy pontosságú GPS-el szerelt drónokkal, ugyanazon koordinátákon végig haladva pontosan ugyanazt a területet fotózhatjuk le időszakonként (akár óránként, naponta, hetente, havonta). A drónok ezt az útvonalat akár önállóan is képesek lerepülni, nem szükséges manuálisan irányítanunk őket. A szoftver a képeket összefűzve egy nagy pontosságú, felbecsülhetetlen értékű ortofotót képez le, mely precíziós gazdálkodásunk alapját képezheti.

Drónok szerepe a kárfelmérésben

A drónok segítségével felmérhetjük mekkora kárt okoztak a különböző természeti erők. A drónokba épített fejlett szenzorok képesek lehetnek arra is, hogy megbecsüljék azt, hogy az adott vad-, vihar- vagy más természeti erők okozta kár mekkora területen jelentkezett a gazdaságunkban. Sőt, ez még nem minden! A legmodernebb drónok, nem csak területalapú becslésre képesek, hanem gépi tanulás segítségével meg tudják becsülni a hiányzó, letarolt növények darabszámát is! Ezeket az adatokat biztosítási eljárásokban hasznosíthatjuk.

Környezeti állapotértékelés drónokkal

A mezőgazdasági drónok által készített felvételek segítségével precíziós gazdaságunkat egy új szintre emelhetjük. Nem csak felügyelhetjük, hogy az egyes munkafolyamatok hogy haladnak a földjeinken, hanem a műveletek hatásvizsgálatával konkrét következtetéseket vonhatunk le, és folyamatosan finomíthatjuk korábbi elképzelésünket. Az elvégzett vizsgálatok olyan dolgokra világíthatnak rá, melyre korábban nem is gondoltunk, hogy befolyásolják gazdaságunk terméshozamát. A drónokkal lehetőségünk nyílik, hogy folyamatosan nyomon-kövessük a teljes biomassza egészségének alakulását, hisz akár növényvegetációs elemzés (NVDI) készítésére is használhatjuk őket. Detektálhatjuk velük a kártevőket, vagy épp időben, még kezelhető stádiumban fedezhetünk fel betegségeket. A tápanyag-ellátottság mellett a vízhiányra vagy épp víztöbbletre is fény derülhet. Az összegyűjtött adatok segítségével az optimális állapotot teremthetjük meg növényeink számára, termést becsülhetünk meg, monitorozhatjuk az érési folyamatokat, tökéletesíthetjük a permetezést és az öntözést is. Összességében elmondhatjuk, hogy a drónokkal időt, trágyát, permetezőszert, emberi munkaerőt és üzemanyagot spórolhatunk meg, ami mellett növelhetjük gazdaságunk terméshozamát, bevételét.

ÚJ TREND: Permetezés drónokkal

A legújabb trend, hogy a drónokat nem csak felvételezésre kezdték el használni, hanem permetezésre is, méghozzá jellemzően olyan területeken, ahol a munkagépek csak nehézkesen tudnák ellátni a feladatukat. A robosztus, tartályokkal felszerelt drónok – melyeken a permetezési feladat nem csak messziről távirányítható, de automatizálható is – képesek a permetezés hatékonyságát drasztikusan megnövelni azáltal, hogy a szenzoraik, felismerve a növényeket, növényrészeket, csak azok kívánt részeire juttatják el a permetezőszert.

AGRAS T16

 • Centiméter pontos pozícionálás (RTK-modul)
 • 16L permetezőszer hordozása,
 • AI motor
 • IP67 védelem a központi elemre
 • nagy látószögű FPV kamera
 • DBF radar

Maximális permetezési lefededés: 10 hektár / óra
Maximális permetezési sebesség:
4,8 L / perc
Maximális permetezési szélesség:
6,5 m
Rotorok száma:
6
Brushless (“szénkefementes”): Igen
Méret: 2509*2213*732 mm (karok és propellerek kihajtva)
Súly: 18,5 kg (akku nélkül)
Max. repülési idő: 18 perc (24.5 kg teherrel és egy 17500 mAh-s akkuval)
Max. repülési sebesség: 36 km/h
Akkumulátor: nagyteljesíményű AB2-17500mAh-51.8V akku
Működési hőmérséklet: 0° és 40°C között
Videó felbontás (max.): 1280×960 30 fps (FOV)
FOV: Horizontális: 98°, Vertikális: 78°
Akadályérzékelés: Igen
First-person view (FPV): Igen
Repülési módok: P-mode, A-mode, Route, A-B route, Manual és Manual Plus módok
Élőkép felbontása: 1280×960 30 fps
Élőkép-átviteli rendszer: DJI OcuSync 2.0

Műszaki adatokról itt olvashatsz Összecsuk

Videó:

Elérhető variánsok:

-

DJI AGRAS T16-nak nincsenek elérhető variánsai, hiszen már az alap verzió is beépített D-RTK modult hordoz, amely centiméter pontos navigálást tesz lehetővé. Ez elengedhetetlen a pontos térinformatikai adatok gyűjtéséhez.

PHANTOM 4

multispectral

 • Precíziós mezőgazdasági felhasználásra készített drón,
 • Pontos multispektrális képalkotás,
 • Beépített RTK-modul
 • Integrált spektrális napfény-érzékelő,
 • Élő RGB és NDVI nézet,
 • TimeSync rendszer

Rotorok száma: 4
Brushless (“szénkefementes”): Igen
Súly: 1,4 kg (akku nélkül)
Max. repülési idő: 27 perc
Max. repülési sebesség: 58 km/h
Akkumulátor: 5870 mAh / 4S / 468 gramm
Működési hőmérséklet: 0° és 40°C között
FOV: 70°(Horizontalális), ±10°(Vertkális)
Gimbal: Van / 3 tengelyes mechanikus / vezérelhető
Kamera:: 6db 1/2.9” 2.12 MP CMOS kamera
Memóriakártya: max. 128GB Class 10 vagy UHS-1 MicroSD
Repülési távolság: FCC: 7 km; CE: 5 km
Akadályérzékelés: Igen
Automata repülési módok: P-mode, A-mode
Élőkép-átviteli rendszer: OcuSync

Műszaki adatokról itt olvashatsz Összecsuk

Videó:

Elérhető variánsok:

DJI P4 Multispectral+ D-RTK 2 High Precision GNSS Mobile Station Combo: A kiegészítő GNSS mobilállomás segítségével még nagyobb pontosságú adatokhoz juthatunk valós időben.

AGRAS MG-1P

 • Precíziós mezőgazdasági felhasználásra készített drón,
 • 40-60x hatékonyabb, mint a kézi permetezés,
 • 10L permetezőszer hordozása,
 • Intuitív küldetéstervezés
Rotorok száma: 8
Brushless (“szénkefementes”): Igen
Méret: 1471 mm*1471 mm*482mm
Súly: 10 kg (akku nélkül)
Max. repülési idő: 22 perc (13.8kg felszállási tömeggel)
Max. repülési sebesség: 54 km/h
Akkumulátor: nagyteljesíményű MG-12000S akku
Működési hőmérséklet: 0° és 40°C között
Videó felbontás (max.):
FOV:
Gimbal:
Fotó felbontás (max.):
Memóriakártya: microSD, microSDHC, microSDXC, max. 128GB
Repülési távolság: 1 km
Akadályérzékelés: Igen
First-person view (FPV): Nem
Automata repülési módok: Smart, Manual, Manual Plus
Élőkép felbontása:
Élőkép-átviteli rendszer: Lightbridge 2

Műszaki adatokról itt olvashatsz Összecsuk

Videó:

Elérhető variánsok:

DJI Agras MG-1P RTK

Az RTK rendszerrel kiegészített változat centiméter-pontosságú pozicionálást biztosít. (DJI D-RTK 2 Base Station + Tripod  külön vásárolható meg.)

Drónok a közműveknél

A drónok, mint forradalmian új technológiai eszközök potenciálisan forradalmasíthatják a közműcégek mindennapjait. Elterjedésük már elkezdődött, egyre több cég ismeri fel a bennük rejlő hatalmas lehetőségeket. Több piaci tényező, illetve a modern technológia elérhetőbb árúvá válása egy sor olyan folyamatot indított be, melynek során a drónok, a teljes szektorban innovációt hoznak.

A közművek feladata összetett, és felelősségteljes: működésük során nem csak a szabályozó hatóságoknak kell megfelelniük, mialatt szünetmentes ellátást biztosítanak a lakosságnak, hanem a szolgáltatás biztonságáért is felelniük el. Ezen felelősségeknek az anyagi részük is jelentős: a hatóságok büntetést szabnak ki az üzemkimaradásokért, hálózati hibákért és kényszerleállásokért, emellett a biztonsági problémák okozta munkahelyi balesetek pedig hatalmas kártérítési összegek kifizetéséhez vezethetnek.

A problémák megoldására kitűnő választás lehet a drónok alkalmazása. A drón-technológia adta lehetőségek lenyűgözőek: olyan erőművekkel, al-állomásokkal, vezetékekkel kapcsolatos adatokat gyűjthetünk be, és elemezhetünk ki, melyek pár évvel ezelőtt vagy teljesen elképzelhetetlenek, vagy rendkívül költségesek (műholdas vagy repülőgépes megfigyelés) voltak. A drónokat felszerelhetjük a hagyományos kamerák mellett specifikusabbakkal is (pl,: infravörös), így nem csak térképészeti adatokat gyűjthetünk be, kiemelkedően pontos GPS koordinátákkal ellátva, hanem ellenőrizhetjük az infrastruktúra-építések folytonosságát, nyomon követhetjük a karbantartásokat, vagy épp természet okozta katasztrófa esetén a károk felmérésében is nagy hasznát vehetjük.

Fontos kiemelni azt, hogy a drónok mindezt az emberi életek kockáztatása nélkül képesek megoldani, más alternatív megoldásokkal szemben.

A hatalmas fák okozta karbantartási folyamatok hatalmas költséget jelentenek az áramszolgáltatóknak. A fák metszési folyamatát optimalizálhatjuk drónokkal, továbbá vizuális megfigyeléssel lokalizálhatjuk a hibahelyeket (zárlati okokok azonosítása, vezeték szakadás, oszlopkidőlés), felmérhetjük a hálózati elemek állapotát, megvizsgálhatjuk a szigetelők épségét és szennyezettségét.

A drónokkal felmérhetjük továbbá azt is, hogy a távvezetékek mennyire lógtak be, a sodronyok mennyire jegesedtek el a tél folyamán. 

Hőkamerás felvételezéssel megállapíthatjuk azt is, hogy milyen terhelés alatt a magasfeszültségű vezetékek állapota. Kedvezőtlen időjárási körülmények között, vagy épp nehezen vagy egyáltalán nem megközelíthető helyeken használhatjuk őket üzemzavarok okának feltárására is. Extrém esetben a drónok alkalmassá alakíthatóak mobil radioaktív-szennyezettségi mérések elvégzésére is.

MATRICE 300 RTK

széria

 • akár 15km hatótáv
 • akár 55 perc maximális repülési idő
 • omnidirekcionális akadályérzékelés (6 irányban, akár 40 méteres távolságból)
 • IP45 védettség és önmelegítő akkumulátor (-20 és 50 °C között)
 • új, integrált Health Management System
 • kompatibilis a legtöbb Zenmuse kamerával,
 • AirSense (ADS-B technológia) a fokozott légtérbiztonságért
 • 3 (összesen akár 2,7 kg tömegű) hasznos teher egyidejű támogatása

Rotorok száma: 4
Méret: 810mm×670mm×430mm
Súly: 3,6 kg (akkumulátor nélkül), 6,3kg (két TB60-as akkumulátorral)
Max. teherbírás: 9 kg
Max. repülési idő: 55 perc
Max. repülési sebesség: S-mode: 82,5 km/h, P-mode: 61,2 km/h
Akkumulátor: 18650 lithium ion, 5000 mAh @ 7.2 V,
Működési hőmérséklet: -20° és 50° C között
Videó felbontás (max.): gimbal függő
Támogatott DJI gimbalok: Zenmuse XT2/XT S/Z30/H20/H20T
Repülési távolság: NCC/FCC: 15 km, CE/MIC: 8 km, SRRC: 8 km
Akadályérzékelés: Igen
First-person view (FPV): Igen, 960p 30 fps, FOV: 145°
Repülési módok: P-mode, S-mode, PinPoint, Smart Track, AI Spot-Check, Advanced Dual Operator Mode, Aviation-Grade Situational Awareness, Live Mission Recording, Waypoints 2.0,
Élőkép felbontása: 1080p
Élőkép-átviteli rendszer: 2.4 GHz/5.8 GHz

Műszaki adatokról itt olvashatsz Összecsuk

Videó:

Kiegészítők

Multitöltő: 8 drón és 4 távirányító akkumulátort kezel, míg a gyorstöltés funkció lehetővé teszi a repülések folyamatos végrehajtását.

TB60 Intelligent Flight Battery: A nagy kapacitású, cserélhető TB60 akkumulátor lehetővé teszi a kezelők számára, hogy kikapcsolás nélkül cseréljék az akksikat, időt spórolva a kritikus feladatok során.

DJI Smart Controller Enterprise: A DJI Smart Controller Enterprise rendkívül fényes, 5,5″-os 1080p kijelzővel rendelkezik, amely tiszta láthatóságot biztosít, akár közvetlen napfényben is.

MATRICE 200 v2

széria

 • IP43 védelem,
 • Kompatibilis a legtöbb Zenmuse kamerával,
 • TimeSync,
 • Diszkrét mód,
 • 8 km repülési táv (CE: 5 km),
 • Variálható szenzorok armadája,
 • Háromirányú akadályérzékelés,
 • Kommunikáció AES-256 titkosítása,
 • Akár 38 perc repülési idő,
 • DJI AirSense,
 • Anti-Collision Beacon,

Rotorok száma: 4
Brushless (“szénkefementes”): Igen
Méret: 883mm*886mm*398mm
Súly: 4,69 kg (2 db TB55 akkuval)
Max. repülési idő: 38 perc
Max. repülési sebesség: 81 km/h
Akkumulátor: 2db TB55 akku
Működési hőmérséklet: -20° és 50°C között
Videó felbontás (max.): Gimbaltól függő
FOV: Gimbaltól függő
Gimbal: Opcionális, cserélhető (Zenmuse X4S/X5S/X7/XT/XT2/Z30)
Fotó felbontás (max.): Gimbaltól függő
Memóriakártya: microSD, microSDHC, microSDXC, max. 128GB
Repülési távolság: FCC: 8 km; CE: 5 km
Akadályérzékelés: Igen
First-person view (FPV): Igen
Automata repülési módok: P-mode, S-mode, A-mode
Élőkép felbontása: 1080p @60FPS
Élőkép-átviteli rendszer: OcuSync 2.0

Műszaki adatokról itt olvashatsz Összecsuk

Videó:

Elérhető variánsok:

DJI Matrice 210 v2: Kettős lefelé illetve felfelé irányuló gimbal csatlakoztatási lehetősége és többféle SDK kompatibilitás DJI Matrice 210 RTK v2: Kettős lefelé illetve felfelé irányuló gimbal csatlakoztatási lehetőség, többféle SDK kompatibilitás. Támogatja az RTK modulukat, mely többek közt centiméter pontos navigálást tesz lehetővé, ami elengedhetetlen a pontos térinformatikai adatok gyűjtéséhez. D-RTK 2 Mobile Station kompatibilitás.

MATRICE 600 PRO

 • Moduláris felépítés,
 • Kompatibilis az összes Zenmuse kamerával,
 • Akár 38 perc repülési idő,
 • Továbbfejlesztett A3 Pro vezérlő rendszer,
 • Lightbridge 2 HD élőkép-átviteli rendszer,
 • Intelligens akkukezelés és menedzselés,
 • 6 akku egyidejű töltése,
 • Ideális professzionális légifotózásra és ipari felhasználásra is
Rotorok száma: 6
Brushless (“szénkefementes”): Igen
Méret: 1668mm*1518mm*727mm
Súly: 9.5 kg (6db TB47S akkuval)
Max. repülési idő: 38 perc
Max. repülési sebesség: 65 km/h
Akkumulátor: 6db TB47S vagy TB48S akku
Működési hőmérséklet: -10° és 40°C között
Videó felbontás (max.): Gimbaltól függő
FOV: Gimbaltól függő
Gimbal: Opcionális, cserélhető (Ronin-MX; Zenmuse Z30, Zenmuse X5/X5R, Zenmuse X3, Zenmuse XT; Zenmuse Z15 Series HD Gimbal: Z15-A7, Z15-BMPCC, Z15-5D III, Z15-GH4)
Fotó felbontás (max.): Gimbaltól függő
Memóriakártya: microSD, microSDHC, microSDXC, max. 64GB
Repülési távolság: FCC: 5 km; CE: 3,5 km
Akadályérzékelés: Igen
First-person view (FPV): Nem
Automata repülési módok: P-mode, A-mode, F-mode
Élőkép felbontása: 1080p @60FPS
Élőkép-átviteli rendszer: Lightbridge 2

Műszaki adatokról itt olvashatsz Összecsuk

Elérhető variánsok:

nincs elérhető variáns

Drónok a személyi-, vagyon-, és rendvédelemben

Egy évtizeddel ezelőtt, ha egy beszélgetés során szóba kerültek a drónok, a legtöbb ember automatikusan a katonai felhasználású, távolról irányítható pilóta nélküli légijárművekre asszociált, azóta azonban rettentő népszerűségnek örvendenek a lakossági felhasználású, számtalan formátumú és tudású módozatok. Nem véletlen azonban, hogy védelmi szerepkörben kezdték el drónokat először használni: az, hogy emberéletek kockáztatása nélkül lássunk el igen csak veszélyes feladatokat hatalmas igény a piacon.

A drónokkal olyan potenciális veszélyforrásokat kerülhetünk el, amire korábban nem, vagy csak igen költséges módszerek léteztek. Az, hogy milyen feladatokat bízunk drónunkra a személyi-, vagyon-, és rendvédelemben az csak a bevető szervezet leleményességén múlik, hisz a lehetőségek tárháza közel korlátlan, de vegyünk pár példát milyen esetekben lehet hasznos egy drón a flottánk szolgálatában.

Használhatjuk drónjainkat objektumok és személyek védelmére. Itt nem csak a magasból figyelhetünk meg a veszélyzónákat, és láthatunk be olyan területeket, melyeket átfogóan egy CCTV rendszerrel nem tudnánk, hanem közbe is tudunk avatkozni. Drónunkra szerelhető mozgásérzékelővel és speciális kamerákkal (éjjellátó/hőkamera) ellátott drónjainkkal időben detektálhatjuk a behatolókat és igény szerint tudunk intézkedni: járőröket küldhetünk ki a területre, vagy épp hangszóróval/mikrofonnal felszerelt drónjainkkal felszólíthatjuk őket távozásra, vagy épp azonosítási adatokat kérhetünk be. Drónunkat előre beprogramozhatjuk megadott terület bejárására, időszakos járőrözésre és bizonyító erejű felvételeket rögzíthetünk közben.

Drónunkkal segíthetünk szállítmányok kíséretében is. Megfigyelhetünk velük gépjárműveket, vagy épp célszemélyeket. Bűnügyi helyszíneken készíthetünk velük átfogó felvételeket.

Bevethetjük őket a határvédelemben is, kiváltva rengeteg emberi erőforrást. Használhatjuk rendezvénybiztosításra, akciók madártávlati közvetítésére, vagy épp operatív, fedett akcióra is.

Speciális drónjainkkal egészen elképesztő feladatokra is képesek lehetünk. Például tűzharcba keveredett, megsebesült kollégánknak juttathatunk el elsősegélycsomagot emberi élet kockáztatása nélkül. Drónra szerelhető torkolattűz detektáló rendszerrel képesek lehetünk egy lövést leadó személyt a lehető leghamarabb kézre keríteni. Ezt korábban csak helikopterre szerelhető megoldásokkal lehetett kivitelezni, ami jóval költségesebb és feltűnőbb is volt.

Olyan fejlesztések is léteznek már, mely során rendvédelmi drónokat távsokollóval (kilőhető elektródás elektromos sokkolóval) szerelik fel, ezáltal úgy tudunk rendzavarókat vagy bűnözőket elfogni, hogy emberi életet veszélybe sodornánk.

MATRICE 300 RTK

széria

 • akár 15km hatótáv
 • akár 55 perc maximális repülési idő
 • omnidirekcionális akadályérzékelés (6 irányban, akár 40 méteres távolságból)
 • IP45 védettség és önmelegítő akkumulátor (-20 és 50 °C között)
 • új, integrált Health Management System
 • kompatibilis a legtöbb Zenmuse kamerával,
 • AirSense (ADS-B technológia) a fokozott légtérbiztonságért
 • 3 (összesen akár 2,7 kg tömegű) hasznos teher egyidejű támogatása

Rotorok száma: 4
Méret: 810mm×670mm×430mm
Súly: 3,6 kg (akkumulátor nélkül), 6,3kg (két TB60-as akkumulátorral)
Max. teherbírás: 9 kg
Max. repülési idő: 55 perc
Max. repülési sebesség: S-mode: 82,5 km/h, P-mode: 61,2 km/h
Akkumulátor: 18650 lithium ion, 5000 mAh @ 7.2 V,
Működési hőmérséklet: -20° és 50° C között
Videó felbontás (max.): gimbal függő
Támogatott DJI gimbalok: Zenmuse XT2/XT S/Z30/H20/H20T
Repülési távolság: NCC/FCC: 15 km, CE/MIC: 8 km, SRRC: 8 km
Akadályérzékelés: Igen
First-person view (FPV): Igen, 960p 30 fps, FOV: 145°
Repülési módok: P-mode, S-mode, PinPoint, Smart Track, AI Spot-Check, Advanced Dual Operator Mode, Aviation-Grade Situational Awareness, Live Mission Recording, Waypoints 2.0,
Élőkép felbontása: 1080p
Élőkép-átviteli rendszer: 2.4 GHz/5.8 GHz

Műszaki adatokról itt olvashatsz Összecsuk

Videó:

Kiegészítők

Multitöltő: 8 drón és 4 távirányító akkumulátort kezel, míg a gyorstöltés funkció lehetővé teszi a repülések folyamatos végrehajtását.

TB60 Intelligent Flight Battery: A nagy kapacitású, cserélhető TB60 akkumulátor lehetővé teszi a kezelők számára, hogy kikapcsolás nélkül cseréljék az akksikat, időt spórolva a kritikus feladatok során.

DJI Smart Controller Enterprise: A DJI Smart Controller Enterprise rendkívül fényes, 5,5″-os 1080p kijelzővel rendelkezik, amely tiszta láthatóságot biztosít, akár közvetlen napfényben is.

MAVIC 2 ENTERPRISE Advanced

 • 32x zoom, 48 MP felbontás, 1/2” CMOS kamera
 • 640 × 512 px  hőkamera, 
 • Moduláris kiegészítők,
 • 31 perc repülési idő,
 • DJI AirSense,
 • Jelszavas védelem,
 • Diszkrét repülési mód,
 • Centiméter pontosságú pozícionálás RTK-val
 • Mindenirányú akadályérzékelés

Rotorok száma: 4
Brushless (“szénkefementes”): Igen
Méret: 322×242×84 mm
Súly: 909 g
Max. repülési idő: 31 perc
Max. repülési sebesség: 72 km/h
Akkumulátor: 3850 mAh / 297 gramm
Működési hőmérséklet: -10° és 40°C között
Videó felbontás (max.): 3840×2160@30fps
Fotó felbontás (max.): 8000×6000
Digitális zoom: 32x
FOV: 84°
Gimbal: Van / 3 tengelyes mechanikus / vezérelhető
Beépített memória: 24 GB
Memóriakártya: microSD 128 GB-ig
Repülési távolság: FCC: 10 km; CE: 6 km
Akadályérzékelés: Igen, mindenirányú
Élőkép felbontása: 1080p@30fps
Élőkép-átviteli rendszer: OcuSync 2.0
Reflektorlámpa: 30m távolságig, max. 11lux
Hőkamera: Uncooled VOx Microbolometer szenzor (640×512 @30Hz), 16x digitális zoom

Műszaki adatokról itt olvashatsz Összecsuk

Videó:

Külön megvásárolható modulok:

240 pontból álló útvonalat lehetővé tevő RTK modul, 100 dB-es hangszóró, 2400 lumenes reflektor, controller, hordtáska, akkumulátorokkal, propellerekkel és töltőkkel, beacon

MATRICE 200 v2

széria

 • IP43 védelem,
 • Kompatibilis a legtöbb Zenmuse kamerával,
 • TimeSync,
 • Diszkrét mód,
 • 8 km repülési táv (CE: 5 km),
 • Variálható szenzorok armadája,
 • Háromirányú akadályérzékelés,
 • Kommunikáció AES-256 titkosítása,
 • Akár 38 perc repülési idő,
 • DJI AirSense,
 • Anti-Collision Beacon,

Rotorok száma: 4
Brushless (“szénkefementes”): Igen
Méret: 883mm*886mm*398mm
Súly: 4,69 kg (2 db TB55 akkuval)
Max. repülési idő: 38 perc
Max. repülési sebesség: 81 km/h
Akkumulátor: 2db TB55 akku
Működési hőmérséklet: -20° és 50°C között
Videó felbontás (max.): Gimbaltól függő
FOV: Gimbaltól függő
Gimbal: Opcionális, cserélhető (Zenmuse X4S/X5S/X7/XT/XT2/Z30)
Fotó felbontás (max.): Gimbaltól függő
Memóriakártya: microSD, microSDHC, microSDXC, max. 128GB
Repülési távolság: FCC: 8 km; CE: 5 km
Akadályérzékelés: Igen
First-person view (FPV): Igen
Automata repülési módok: P-mode, S-mode, A-mode
Élőkép felbontása: 1080p @60FPS
Élőkép-átviteli rendszer: OcuSync 2.0

Műszaki adatokról itt olvashatsz Összecsuk

Videó:

Elérhető variánsok:

DJI Matrice 210 v2: Kettős lefelé illetve felfelé irányuló gimbal csatlakoztatási lehetősége és többféle SDK kompatibilitás DJI Matrice 210 RTK v2: Kettős lefelé illetve felfelé irányuló gimbal csatlakoztatási lehetőség, többféle SDK kompatibilitás. Támogatja az RTK modulukat, mely többek közt centiméter pontos navigálást tesz lehetővé, ami elengedhetetlen a pontos térinformatikai adatok gyűjtéséhez. D-RTK 2 Mobile Station kompatibilitás.

MATRICE 600 PRO

 • Moduláris felépítés,
 • Kompatibilis az összes Zenmuse kamerával,
 • Akár 38 perc repülési idő,
 • Továbbfejlesztett A3 Pro vezérlő rendszer,
 • Lightbridge 2 HD élőkép-átviteli rendszer,
 • Intelligens akkukezelés és menedzselés,
 • 6 akku egyidejű töltése,
 • Ideális professzionális légifotózásra és ipari felhasználásra is
Rotorok száma: 6
Brushless (“szénkefementes”): Igen
Méret: 1668mm*1518mm*727mm
Súly: 9.5 kg (6db TB47S akkuval)
Max. repülési idő: 38 perc
Max. repülési sebesség: 65 km/h
Akkumulátor: 6db TB47S vagy TB48S akku
Működési hőmérséklet: -10° és 40°C között
Videó felbontás (max.): Gimbaltól függő
FOV: Gimbaltól függő
Gimbal: Opcionális, cserélhető (Ronin-MX; Zenmuse Z30, Zenmuse X5/X5R, Zenmuse X3, Zenmuse XT; Zenmuse Z15 Series HD Gimbal: Z15-A7, Z15-BMPCC, Z15-5D III, Z15-GH4)
Fotó felbontás (max.): Gimbaltól függő
Memóriakártya: microSD, microSDHC, microSDXC, max. 64GB
Repülési távolság: FCC: 5 km; CE: 3,5 km
Akadályérzékelés: Igen
First-person view (FPV): Nem
Automata repülési módok: P-mode, A-mode, F-mode
Élőkép felbontása: 1080p @60FPS
Élőkép-átviteli rendszer: Lightbridge 2

Műszaki adatokról itt olvashatsz Összecsuk

Elérhető variánsok:

nincs elérhető variáns

MAVIC 2 ENTERPRISE

 • Dinamikus Zoom
 • 12 MP 1/2.3” CMOS szenzor,
 • Moduláris kiegészítők
 • 31 perc repülési idő,
 • DJI AirSense
 • Jelszavas védelem
 • Diszkrét repülési mód
 • 8 km-es repülési távolság*
 • mindenirányú akadályérzékelés*

Rotorok száma: 4
Brushless (“szénkefementes”): Igen
Méret: 322×242×84 mm
Súly: 0,9 kg
Max. repülési idő: 31 perc
Max. repülési sebesség: 72 km/h
Akkumulátor: 3850 mAh / 4S / 297 gramm
Működési hőmérséklet: -10° és 40°C között
Videó felbontás (max.): 4K @30 fps
FOV: 82,6°
Gimbal: Van / 3 tengelyes mechanikus / vezérelhető
Fotó felbontás (max.): 12 MP
Memóriakártya: microSD, microSDHC, microSDXC, max. 128GB + 24GB beépített tárhely
*Repülési távolság: FCC: 8 km; CE: 5 km
Akadályérzékelés: Igen, mindenirányú
First-person view (FPV): DJI Goggles Racing Edition (ajánlott)
Automata repülési módok: P-mode, S-mode, T-mode, Diszkrét mód, stb.
Élőkép felbontása: 1080p
Élőkép-átviteli rendszer: OcuSync 2.0

Műszaki adatokról itt olvashatsz Összecsuk

Videó:

Elérhető kiegészítő:

Kiegészítőinkről érdeklődjön elérhetőségeinken!

MAVIC 2 PRO

 • Hasselblad L1D-20c 1″ CMOS szenzor,
 • 10-bit Dlog-M színprofil,
 • 4K 10Bit HDR Support a lenyűgöző felvételekért,
 • 31 perc repülési idő,
 • mindenirányú akadályérzékelés
Rotorok száma: 4
Brushless (“szénkefementes”): Igen
Méret: 322mm*242mm*84mm
Súly: 0,9 kg
Max. repülési idő: 31 perc
Max. repülési sebesség: 72 km/h
Akkumulátor: 3850 mAh / 4S / 297 gramm
Működési hőmérséklet: -10° és 40°C között
Videó felbontás (max.): 4K @30 fps
FOV: 77°
Gimbal: Van / 3 tengelyes mechanikus / vezérelhető
Fotó felbontás (max.): 20 MP
Memóriakártya: microSD, microSDHC, microSDXC, max. 128GB + 8GB beépített tárhely
Repülési távolság: FCC: 8 km; CE: 5 km
Akadályérzékelés: Igen, mindenirányú
First-person view (FPV): DJI Goggles Racing Edition (ajánlott)
Automata repülési módok: P-mode, S-mode, T-mode, illetve Hyperlapse, QuickShots, ActiveTrack 2.0 (Trace, Parallel, Spotlight), Point of Interest 2.0, Waypoint(hamarosan), TapFly, Cinematic Mode
Élőkép felbontása: 1080p
Élőkép-átviteli rendszer: OcuSync 2.0

Műszaki adatokról itt olvashatsz Összecsuk

Videó:

Elérhető kiegészítő:

MAVIC 2 Fly More Kit

Mavic 2 Fly More Kit kiegészítőcsomag: A Mavic 2 Fly More Kit kettő darab intelligens akkumulátort, 1 darab Mavic 2 autós töltőt, egy darab akkumulátortöltő hubot, 1 darab powerbank átalakítót, 2 pár (low-noise) propellert és egy darab Mavic 2 válltáskát tartalmaz.

PHANTOM 4 PRO

v.2.0

 • 1” CMOS kameraszenzor,
 • 4K @60FPS kamera,
 • Mechanikus zárszerkezet,
 • Továbbfejlesztett akadály-érzékelés,
 • 30 perces repülési idő
Rotorok száma: 4
Brushless (“szénkefementes”): Igen
Méret: 289.5mm*289.5mm*196mm
Súly: 1,4 kg
Max. repülési idő: 30 perc
Max. repülési sebesség: 72 km/h
Akkumulátor: 5870 mAh / 4S / 468 gramm
Működési hőmérséklet: 0° és 40°C között
Videó felbontás (max.): 4K @60 fps
FOV: 87°
Gimbal: Van / 3 tengelyes mechanikus / vezérelhető
Fotó felbontás (max.): 20 MP
Memóriakártya: microSD, microSDHC, microSDXC, max. 128GB
Repülési távolság: FCC: 7 km; CE: 4 km
Akadályérzékelés: Igen
First-person view (FPV): DJI Goggles
Automata repülési módok: ActiveTrack, Tapfly Tripod Mode Draw,Gesture Mode Point of Interest Course Lock Home Lock Follow me Waypoints
Élőkép felbontása: 1080p
Élőkép-átviteli rendszer: OcuSync

Műszaki adatokról itt olvashatsz Összecsuk

Videó:

Elérhető variánsok:

Phantom 4 Pro v2.0

DJI Phantom 4 Pro + V2.0: A Phantom 4 Pro + V2.0 jelű drón egyedül abban különbözik a Phantom 4 Pro V2.0-tól, hogy a távirányítóján egy 5,5”-os, Full HD felbontású kijelző is jelen van.

AeroScope

Tudj meg többet a DJI AeroScope-ról alábbi cikkünkben!

Drónok a média és kommunikációban

A világszerte elterjedt drónokat a média előszeretettel használja, köszönhetően a drónok kompaktságának és piaci árának megfizethetővé válása miatt. A multikopterekkel igen csak látványos légi felvételeket tudunk készíteni, amire hatalmas igény van.

A drónok az újságírók és videósok közkedvelt eszközévé nőtte ki magát az elmúlt években, hisz rengeteg energiát lehet velük megspórolni, emellett egy jó kép vagy videóanyag elkészítéséért nem szükséges többé életüket kockáztatni veszélyes helyszíneken. Míg korábban csak a legnagyobb csatornák engedhettek meg maguknak légi felvételezést, ma már egy kisebb beruházással is egyedivé és minőségivé tehetjük tudósításainkat.

Komplett szolgáltatás iparággá nőtte ki magát a drón-felvételek készítése is. Legyen szó bármilyen rendezvényről, esküvőről, filmforgatásról, videóklip készítésről vagy épületfotózásról, a drónokkal olyan perspektívából készíthetünk nagyfelbontású kép és videóanyagokat, melyeket korábban egyáltalán nem, vagy csak igen csak borsos áron tudtunk volna kivitelezni helikopter segítségével. A média szakemberek pedig ezen potenciált felismerve drónok armadáját tartják flottájukban, és az egyszeri magánszemély megrendelésektől kezdve, a legnagyobb cégek komoly igényeit is kielégítve állnak mindenki szolgálatában.

A drón-technológiával együtt terjedt el a képstabilizációs eszközök használata is, hiszen mit ér egy légi felvétel, ha széllökésektől, rázkódásoktól nézhetetlen a felvett képanyag.

A mai fejlett drónok már kitűnő képstabilizációs megoldásokkal (gimbal) rendelkeznek. Az élen járó gyártók ezeket a megoldásokat sokoldalú, kézi használatra tervezett, állványra vagy akár kerékpárra is applikálható, markolattal ellátott stabilizátorokba is átültették. 

Vannak olyanok, melyek beépített kamerával rendelkeznek, és vannak, melyekbe mobiltelefonunkat behelyezve, annak kamerájával készíthetünk immár fél-professzionális, rázkódásmentes videókat.

A háromtengelyű képstabilizálási készülékek rendkívül széles választéka megtalálható a piacon, az egészen egyszerű passzív kialakítású rendszerektől fogva a professzionális, motoros eszközökig, melyek programozhatók is, és legmodernebb videokamerák befogadására alkalmasak.

PHANTOM 4 PRO

v.2.0

 • 1” CMOS kameraszenzor,
 • 4K @60FPS kamera,
 • Mechanikus zárszerkezet,
 • Továbbfejlesztett akadály-érzékelés,
 • 30 perces repülési idő
Rotorok száma: 4
Brushless (“szénkefementes”): Igen
Méret: 289.5mm*289.5mm*196mm
Súly: 1,4 kg
Max. repülési idő: 30 perc
Max. repülési sebesség: 72 km/h
Akkumulátor: 5870 mAh / 4S / 468 gramm
Működési hőmérséklet: 0° és 40°C között
Videó felbontás (max.): 4K @60 fps
FOV: 87°
Gimbal: Van / 3 tengelyes mechanikus / vezérelhető
Fotó felbontás (max.): 20 MP
Memóriakártya: microSD, microSDHC, microSDXC, max. 128GB
Repülési távolság: FCC: 7 km; CE: 4 km
Akadályérzékelés: Igen
First-person view (FPV): DJI Goggles
Automata repülési módok: ActiveTrack, Tapfly Tripod Mode Draw,Gesture Mode Point of Interest Course Lock Home Lock Follow me Waypoints
Élőkép felbontása: 1080p
Élőkép-átviteli rendszer: OcuSync

Műszaki adatokról itt olvashatsz Összecsuk

Videó:

Elérhető variánsok:

Phantom 4 Pro v2.0

DJI Phantom 4 Pro + V2.0: A Phantom 4 Pro + V2.0 jelű drón egyedül abban különbözik a Phantom 4 Pro V2.0-tól, hogy a távirányítóján egy 5,5”-os, Full HD felbontású kijelző is jelen van.

INSPIRE 2

 • 27 perces repülési idő,
 • Csendesebb repülés,
 • 4K Kamera,
 • RAW formátumú fotók,
 • Cserélhető Gimbal,
 • Lélegzetelállító mozivásznakra illő felvételek
Rotorok száma: 4
Brushless (“szénkefementes”): Igen
Méret: 320mm*430mm*400mm
Súly: 3,4 kg
Max. repülési idő: 27 perc
Max. repülési sebesség: 94 km/h
Akkumulátor: 4280 mAh / 6S / 515 gramm
Működési hőmérséklet: -20° és 40°C között
Videó felbontás (max.): 6K CinemaDNG / 4K @60 fps (Gimbaltól függő)
FOV: Gimbaltól függő
Gimbal: Opcionális, cserélhető (ZENMUSE X7, ZENMUSE X5S, ZENMUSE X4S)
Fotó felbontás (max.): 20 MP (Gimbaltól függő)
Memóriakártya: microSD, microSDHC, microSDXC, max. 128GB
Repülési távolság: FCC: 7 km; CE: 3,5 km
Akadályérzékelés: Igen
First-person view (FPV): DJI Goggles
Automata repülési módok: ActiveTrack Tripod Mode Spotlight Pro TapFly Waypoints Point of Interest Course Lock Waypoints Home Lock
Élőkép felbontása: 1080p
Élőkép-átviteli rendszer: LightBridge 2

Műszaki adatokról itt olvashatsz Összecsuk

Videó:

Elérhető variánsok:

DJI Inspire 2 Professional Combo: A csomag tartalmaz egy DJI Inspire 2-t, 1 db hagyományos, valamint 1 db Cendence Remote Controller-t, 2 db CrystalSky (7.85″) monitort, egy Zenmuse X5S kamerát, 2 db CineSSD-t (240GB), 1 db Focus Handwheel 2-t, és az Apple ProRes License Key-t.

DJI Inspire 2 Premium Combo: A csomag tartalmaz egy DJI Inspire 2-t, 2 db Cendence Remote Controller-t, 2 db CrystalSky Ultra (7.85″) monitort, egy Zenmuse X5S kamerát, 2 db CineSSD-t (480GB), 1 db Focus Handwheel 2-t, továbbá a CinemaDNG és az Apple ProRes License Key-t.

Professional Combo, Premium Combo, Cinema Premium Combo

MATRICE 600 PRO

 • Moduláris felépítés,
 • Kompatibilis az összes Zenmuse kamerával,
 • Akár 38 perc repülési idő,
 • Továbbfejlesztett A3 Pro vezérlő rendszer,
 • Lightbridge 2 HD élőkép-átviteli rendszer,
 • Intelligens akkukezelés és menedzselés,
 • 6 akku egyidejű töltése,
 • Ideális professzionális légifotózásra és ipari felhasználásra is
Rotorok száma: 6
Brushless (“szénkefementes”): Igen
Méret: 1668mm*1518mm*727mm
Súly: 9.5 kg (6db TB47S akkuval)
Max. repülési idő: 38 perc
Max. repülési sebesség: 65 km/h
Akkumulátor: 6db TB47S vagy TB48S akku
Működési hőmérséklet: -10° és 40°C között
Videó felbontás (max.): Gimbaltól függő
FOV: Gimbaltól függő
Gimbal: Opcionális, cserélhető (Ronin-MX; Zenmuse Z30, Zenmuse X5/X5R, Zenmuse X3, Zenmuse XT; Zenmuse Z15 Series HD Gimbal: Z15-A7, Z15-BMPCC, Z15-5D III, Z15-GH4)
Fotó felbontás (max.): Gimbaltól függő
Memóriakártya: microSD, microSDHC, microSDXC, max. 64GB
Repülési távolság: FCC: 5 km; CE: 3,5 km
Akadályérzékelés: Igen
First-person view (FPV): Nem
Automata repülési módok: P-mode, A-mode, F-mode
Élőkép felbontása: 1080p @60FPS
Élőkép-átviteli rendszer: Lightbridge 2

Műszaki adatokról itt olvashatsz Összecsuk

Videó:

Elérhető variánsok:

nincs elérhető variáns

Professzionális felhasználású
kamerastabilizátorok

ZENMUSE X5S

gimbal és kamera​

A DJI Zenmuse X5S 5,2K felbontású professzionális filmkészítéshez ajánlott high-end kamera. Továbbfejlesztett Micro4/3-os szenzorral van ellátva. Nyolc standard M4/3 lencse támogatása (zoom is beleértve), gyújtótávolság 9mm-45mm-ig (egyenértékű 18.900 mm-rel egy 35mm-es kamerán), nagyobb teret engedve a kreativitásnak. A CineCore 2.0 képfeldolgozó rendszer a DJI Inspire 2-vel kombinálva, elérhetővé teszi a Zenmuse X5S esetében a 5,2K30fps CinemaDNG rögzítését. Folyamatos DNG burst shooting 20fps-sel 20.8MP-es felbontásban képes rögzíteni. A DJI CineSSD kártya (PCIe3.0 NVMe SSD támogatás) és egy optimalizált FAT32/exFAT rendszer, lehetővé teszi, hogy a Zenmuse X5S felvételek közvetlenül a DJI CineSSD Station kártyaolvasóról legyen átmásolva a számítógépre, egyéb szükséges szoftver nélkül. A felvételek a DIT standardot is támogatják.

ZENMUSE X7

gimbal és kamera​

Az Inspire 2 drónnal kompatibilis, Super 35-ös DJI Zenmuse X7 kamera egyedülálló felbontást és képminőséget nyújt a professzionális filmkészítés területén. Maga a kamerarendszer több felvételi lehetőséget kínál, beleértve a 6:9-es videót, 17:9 és 16:9 képarányban, DCI 4K 30 képkocka/mp sebességgel, és UHD 4K 60 képkocka/mp sebességgel Cinema-DNG formátumban; támogatja a DCI-t és az UHD 4K-t is a ProRes és a H.265 / H.264 verzióban. A videó mellett a Zenmuse X7 24 MP-es állóképeket is készít, amelyeket különböző fényképezési módokban rögzíthet. A Zenmuse X7 támogatja mind a microSD, mind a DJI CINESSD kártyákat. Szintén újdonság DL-Mount, a világ első integrált lencse rögzítője, amely lehetővé teszi a négy rendelkezésre álló lencse közötti gyors váltást. A zökkenőmentes szerkesztés érdekében az új DJI Cinema Color System megőrzi a pontos színeket a könnyebb utófeldolgozás érdekében.

Professzionális felhasználású
kézi kamerastabilizátorok

RONIN - S

kézi kamerastabilizátor

A DJI első egykezes stabilizálója a RONIN-S, amit DSLR és a tükör nélküli kamerák számára fejlesztettek ki. A Ronin-S kompakt, egykezes kivitelezésű összetett stabilizáló rendszer, ami precíziós vezérléssel és manuális fókuszellenőrzési képességekkel van ellátva.

A felhasználók szabadon mozoghatnak úgy a Ronin-S-sel, hogy közben stabilizált felvételeket tudnak elkészíteni. DSLR és a tükör nélküli kamerák számára lett tervezve a Ronin-S, aminek a segítségével szabadon mozoghatnak úgy az operatőrök, hogy stabilizált felvételeket készítsenek egyetlen kézben tartott stabilizátorral. Maximális működési sebesség: 75 kph, Vizsgált terhelhetőség: 3,6 kg, Akkumulátor kapacitása: 12 óra.

A Ronin-S önálló filmkészítőknek ad lehetőséget arra, hogy a spontán pillanatokat világossággal, simasággal és frissítő perspektívával rögzítse. Szeretnénk ösztönözni az alkotókat, hogy saját filmstábukká váljanak. A SmoothTrack mindhárom tengelyre vonatkozik.

A Ronin-S levehető, moduláris kialakítása könnyűvé teszi az eszköz sérülésmentes szállítását. A Ronin-S innovatív kerete magasra emeli a kamerát a Roll Axis karon, így a fényképezőgép beépített kijelzője mindig szabad és látható. Ez az ergonómikus kialakítás a Ronin-S-t is megszabadítja a nemkívánatos rázkódásoktól, mivel a gimbal egy (függőleges) irányban mozog.

A DJI olyan gyorskioldó talpat tervezett, aminek a segítségével könnyedén fel- és leszerelheti a fényképezőgépét. Az új Sport mód lehetővé teszi, hogy a gyorsan mozgó jeleneteknél együtt tudjon mozogni a témával, úgy, hogy stabil és egyenletes videót tudjon rögzíteni. A Ronin-S működése közben a felvételek akadásmentesek lesznek.

Először helyezd a fotógépet a stabilizátorra, majd az Automatikus hangolással könnyedén beállíthatod a legoptimálisabb mozgást. A nagy teljesítményű, nagy nyomatékú motorok stabilan stabilizálják a gépedet, még akkor is ha a mozgó platformokra vannak felszerelve. A Ronin-S támogatja a szinte minden DSLR vagy tükör nélküli termékeket a piacon, és közvetlen kameramozgatást kínál.

RONIN 2

kézi kamerastabilizátor

A Ronin 2 segítségével a filmkészítők teljesen szabadon választhatják ki a megfelelő kamerát a felvételhez. A nagyteljesítményű gimbal-motorok elegendő forgatónyomatékot biztosítanak ahhoz, hogy akár 13,6 kg súlyú kamerát, objektívvel followfocus rendszerrel is meg tudjon tartani.

A fedélzeti GPS-nek köszönhetően az erőteljes motorok lehetővé teszik, hogy a Ronin 2 akár 120 km/h-val mozogjon úgy, hogy közben stabilan tartja a kameránkat (0,02°). Minden részletét úgy fejlesztették ki, hogy könnyen beállítható legyen. Az új tengelyrögzítő és a finomhangolásra szolgáló gombok gyorsabb és precízebb kisúlyozást tesznek lehetővé, miközben az Auto Tune Stability másodpercek alatt beállítja a motorparamétereket az optimális használathoz.

Az integrált képernyőn a közvetlenül módosíthatjuk a gimbal-beállításokat vagy akár a kontrollerről vezérelhetjük a kameránkat.

ZENMUSE X7​

RONIN 2

RONIN-S

Professzionális felhasználású kiegészítők

Master Wheels

A DJI azon kiegészítője, mely csúcstechológiát hoz a filmkészítés világába. 3 tengelyes irányítófelületével a DJI Master Wheels elképesztő precizitású, remegésmentes és gördülékeny felvételek rögzítését teszi lehetővé.

Force Pro

távirányító

A DJI Force Pro a DJI Pro kiegészítői közé tartozik, és lehetővé teszi a profi filmkészítők számára, hogy a gimbalokat vezetéknélküli kapcsolat segítségével hihetetlenül pontosan tudják mozgatni.

Képes 2,4 és 5,8 Ghz-es frekvencián is kommunikálni és akár 3 km-es hatótávval is bír. Rendkívül egyszerű használni, és akár 5 órán keresztül képes működni egyetlen töltéssel. Kompatibilis a Ronin 2-vel a Ronin-S-el és más termékekkel is.

CrystalSky

A maximum 1000 cd/m2-es fényerejű CrystalSky kétszer fényesebb, mint az átlagos mobileszközök. A képernyőn megjelenő részletek tiszták és élesek, a színek élénkek, így az elkészített kép beállításához szükséges minőséget biztosítják. A Sunlight Readability Enhancement módot kifejezetten a valós idejű feldolgozásra tervezték, így kényelmesebb látványt nyújt élénk fény mellett is. Felbontása 2048×1536 pixel. A CrystalSky monitorok optimális video dekódolást használnak a videók valós idejű dekódolására. Az okostelefonokon és táblagépeken történő szoftverekhez való hozzáférés korlátozása miatt a videó-dekódolás más okos eszközöknél ideálisabb. A kamera által továbbított fotók és videók lejátszásánál problémák adódhattak, mint például a késleltetés. A CrystalSky optimális dekódere lágy, valós idejű videót biztosít minimális késleltetéssel.

Cendence

távirányító

Az eredeti ötlet az volt a Cendence távirnyító megalkotásánál, hogy kombináljuk az Inspire 2-őt, a Tracktenna-t valamint a CrystalSky monitort egy magasan integrált rendszerré. Ennek a megközelítésnek a lényeges részeként a Cendence olyan moduláris komponenseket és vezérlőket kínál, amelyek teljes mértékben felismerik az Inspire 2 alkalmazások valódi potenciálját. Sok szempontból a Cendence távirányító az Inspire 2-re lett szabva. Azonban kompatibilis más professzionális DJI termékekkel is.  Legfeljebb 5 analóg vezérlőcsatornát és több mint 10 testreszabható gombot tartalmaz, javítva az általános vezérlési hatékonyságot. A Cendence dizájnja az antenna cserélhetőségét kínálja. A nagyméretű antenna vagy a DJI Tracktenna képes növelni a DJI Lightbridge technológia erejét jelentősen növelve az általános interferenciamentességet és a képminőséget. A HDMI, SDI, USB és CAN portok a robosztus terjeszkedés képességét biztosítják.

Battery Station

A DJI Battery Station egy olyan professzionális felhasználású akkumulátor töltőegység, mely kompatibilis a DJI Inspire 2, a DJI Matrice 200 szériás drónok, a DJI CrystalSky monitor és DJI Cendence távirányítók akkumulátoraival is.

Drónok az építőiparban és az ingatlankezelésben

Az utóbbi években a drónok meghódították mind az építőipar és az ingatlankezelés világát is. Persze attól még messzi állunk, hogy az UAV-ok (pilóta nélküli repülőgépek) építsék házainkat, de kutatócsoportok már ezen is dolgoznak (lásd.: ARCAS PROJECT). Egyelőre azonban be kell érnünk kisebb, mégis annál fontosabb feladatokkal, melyet a drónokra bízhatunk, hisz azok egyaránt használhatóak a felmérésekben, a tervezésben, a kivitelezésben és az építési munkálatok ellenőrzésében is.  Épp ezért manapság építőipar és az ingatlankezelés a leginkább érintett iparág, melyben a drónokkal a legtöbb emberi munkaerőt tudjuk kiváltani, és ezzel együtt a legtöbb hasznot is tudjuk termelni.

A drónokat használhatjuk már meglévő jelenleg 2 dimenziós területrendezési tervek tovább fejlesztésében is. Fejlett kameráikkal, és pontos beépített GPS-ükkel alkalmasak arra, hogy immáron 3 dimenzióban jelenítsenek meg építkezési területeket. Ez az építtető hasznára válhat. A drónok időközönkénti felengedésével szemrevételezhetjük a területet, monitorozhatjuk az építkezés állapotát, látványos folyamatképeket készíthetünk. Ha bármi nem elképzeléseink szerint zajlik, még időben közbeavatkozhatunk, ezzel hatalmas költségektől megkímélve magunkat.

Komplett iparág alakult ki az drónok ingatlankezelési felhasználására is. Az élen járó ingatlankezelők már felismerték, hogy milyen hatalmas profitlehetőséggel kecsegtet a drón-technológia.

Gondoljunk egy pillanatra bele: Ki ne szeretne tökéletes panorámával rendelkező házat építtetni?  Mennyivel emeli egy látványos, jól megválasztott panoráma egy ház / lakás értékét? Bizony sok múlik az ilyen részleteken. A kreatív ingatlanosok drónokkal felvértezve mennek ki terepre, és drónjukat a levegőbe engedve tökéletes pontossággal meg tudják állapítani, hogy az adott magasságban milyen a panoráma. Erről látványos képeket illetve videót tudnak rögzíteni ügyfeleik számára, illetve lehetőségük van a modern tervezőprogramok segítségével és a drón-technológia előnyeit kihasználva (pontos GPS adatok, felszíni domborzati viszonyok felmérése, 360 fokos képalkotás), olyan terveket készíteni, melyek teljesen valósághűnek fognak mutatkozni a potenciális vevők számára. Az ingatlanosok drónokba invesztált pénze már az első projektjénél többszörösen megtérülhet.

MATRICE 300 RTK

széria

 • akár 15km hatótáv
 • akár 55 perc maximális repülési idő
 • omnidirekcionális akadályérzékelés (6 irányban, akár 40 méteres távolságból)
 • IP45 védettség és önmelegítő akkumulátor (-20 és 50 °C között)
 • új, integrált Health Management System
 • kompatibilis a legtöbb Zenmuse kamerával,
 • AirSense (ADS-B technológia) a fokozott légtérbiztonságért
 • 3 (összesen akár 2,7 kg tömegű) hasznos teher egyidejű támogatása

Rotorok száma: 4
Méret: 810mm×670mm×430mm
Súly: 3,6 kg (akkumulátor nélkül), 6,3kg (két TB60-as akkumulátorral)
Max. teherbírás: 9 kg
Max. repülési idő: 55 perc
Max. repülési sebesség: S-mode: 82,5 km/h, P-mode: 61,2 km/h
Akkumulátor: 18650 lithium ion, 5000 mAh @ 7.2 V,
Működési hőmérséklet: -20° és 50° C között
Videó felbontás (max.): gimbal függő
Támogatott DJI gimbalok: Zenmuse XT2/XT S/Z30/H20/H20T
Repülési távolság: NCC/FCC: 15 km, CE/MIC: 8 km, SRRC: 8 km
Akadályérzékelés: Igen
First-person view (FPV): Igen, 960p 30 fps, FOV: 145°
Repülési módok: P-mode, S-mode, PinPoint, Smart Track, AI Spot-Check, Advanced Dual Operator Mode, Aviation-Grade Situational Awareness, Live Mission Recording, Waypoints 2.0,
Élőkép felbontása: 1080p
Élőkép-átviteli rendszer: 2.4 GHz/5.8 GHz

Műszaki adatokról itt olvashatsz Összecsuk

Videó:

Kiegészítők

Multitöltő: 8 drón és 4 távirányító akkumulátort kezel, míg a gyorstöltés funkció lehetővé teszi a repülések folyamatos végrehajtását.

TB60 Intelligent Flight Battery: A nagy kapacitású, cserélhető TB60 akkumulátor lehetővé teszi a kezelők számára, hogy kikapcsolás nélkül cseréljék az akksikat, időt spórolva a kritikus feladatok során.

DJI Smart Controller Enterprise: A DJI Smart Controller Enterprise rendkívül fényes, 5,5″-os 1080p kijelzővel rendelkezik, amely tiszta láthatóságot biztosít, akár közvetlen napfényben is.

MATRICE 200 v2

széria

 • IP43 védelem,
 • Kompatibilis a legtöbb Zenmuse kamerával,
 • TimeSync,
 • Diszkrét mód,
 • 8 km repülési táv (CE: 5 km),
 • Variálható szenzorok armadája,
 • Háromirányú akadályérzékelés,
 • Kommunikáció AES-256 titkosítása,
 • Akár 38 perc repülési idő,
 • DJI AirSense,
 • Anti-Collision Beacon,

Rotorok száma: 4
Brushless (“szénkefementes”): Igen
Méret: 883mm*886mm*398mm
Súly: 4,69 kg (2 db TB55 akkuval)
Max. repülési idő: 38 perc
Max. repülési sebesség: 81 km/h
Akkumulátor: 2db TB55 akku
Működési hőmérséklet: -20° és 50°C között
Videó felbontás (max.): Gimbaltól függő
FOV: Gimbaltól függő
Gimbal: Opcionális, cserélhető (Zenmuse X4S/X5S/X7/XT/XT2/Z30)
Fotó felbontás (max.): Gimbaltól függő
Memóriakártya: microSD, microSDHC, microSDXC, max. 128GB
Repülési távolság: FCC: 8 km; CE: 5 km
Akadályérzékelés: Igen
First-person view (FPV): Igen
Automata repülési módok: P-mode, S-mode, A-mode
Élőkép felbontása: 1080p @60FPS
Élőkép-átviteli rendszer: OcuSync 2.0

Műszaki adatokról itt olvashatsz Összecsuk

Videó:

Elérhető variánsok:

DJI Matrice 210 v2: Kettős lefelé illetve felfelé irányuló gimbal csatlakoztatási lehetősége és többféle SDK kompatibilitás DJI Matrice 210 RTK v2: Kettős lefelé illetve felfelé irányuló gimbal csatlakoztatási lehetőség, többféle SDK kompatibilitás. Támogatja az RTK modulukat, mely többek közt centiméter pontos navigálást tesz lehetővé, ami elengedhetetlen a pontos térinformatikai adatok gyűjtéséhez. D-RTK 2 Mobile Station kompatibilitás.

MATRICE 600 PRO

 • Moduláris felépítés,
 • Kompatibilis az összes Zenmuse kamerával,
 • Akár 38 perc repülési idő,
 • Továbbfejlesztett A3 Pro vezérlő rendszer,
 • Lightbridge 2 HD élőkép-átviteli rendszer,
 • Intelligens akkukezelés és menedzselés,
 • 6 akku egyidejű töltése,
 • Ideális professzionális légifotózásra és ipari felhasználásra is
Rotorok száma: 6
Brushless (“szénkefementes”): Igen
Méret: 1668mm*1518mm*727mm
Súly: 9.5 kg (6db TB47S akkuval)
Max. repülési idő: 38 perc
Max. repülési sebesség: 65 km/h
Akkumulátor: 6db TB47S vagy TB48S akku
Működési hőmérséklet: -10° és 40°C között
Videó felbontás (max.): Gimbaltól függő
FOV: Gimbaltól függő
Gimbal: Opcionális, cserélhető (Ronin-MX; Zenmuse Z30, Zenmuse X5/X5R, Zenmuse X3, Zenmuse XT; Zenmuse Z15 Series HD Gimbal: Z15-A7, Z15-BMPCC, Z15-5D III, Z15-GH4)
Fotó felbontás (max.): Gimbaltól függő
Memóriakártya: microSD, microSDHC, microSDXC, max. 64GB
Repülési távolság: FCC: 5 km; CE: 3,5 km
Akadályérzékelés: Igen
First-person view (FPV): Nem
Automata repülési módok: P-mode, A-mode, F-mode
Élőkép felbontása: 1080p @60FPS
Élőkép-átviteli rendszer: Lightbridge 2

Műszaki adatokról itt olvashatsz Összecsuk

Elérhető variánsok:

nincs elérhető variáns

PHANTOM 4 PRO

v.2.0

 • 1” CMOS kameraszenzor,
 • 4K @60FPS kamera,
 • Mechanikus zárszerkezet,
 • Továbbfejlesztett akadály-érzékelés,
 • 30 perces repülési idő
Rotorok száma: 4
Brushless (“szénkefementes”): Igen
Méret: 289.5mm*289.5mm*196mm
Súly: 1,4 kg
Max. repülési idő: 30 perc
Max. repülési sebesség: 72 km/h
Akkumulátor: 5870 mAh / 4S / 468 gramm
Működési hőmérséklet: 0° és 40°C között
Videó felbontás (max.): 4K @60 fps
FOV: 87°
Gimbal: Van / 3 tengelyes mechanikus / vezérelhető
Fotó felbontás (max.): 20 MP
Memóriakártya: microSD, microSDHC, microSDXC, max. 128GB
Repülési távolság: FCC: 7 km; CE: 4 km
Akadályérzékelés: Igen
First-person view (FPV): DJI Goggles
Automata repülési módok: ActiveTrack, Tapfly Tripod Mode Draw,Gesture Mode Point of Interest Course Lock Home Lock Follow me Waypoints
Élőkép felbontása: 1080p
Élőkép-átviteli rendszer: OcuSync

Műszaki adatokról itt olvashatsz Összecsuk

Videó:

Elérhető variánsok:

Phantom 4 Pro v2.0

DJI Phantom 4 Pro + V2.0: A Phantom 4 Pro + V2.0 jelű drón egyedül abban különbözik a Phantom 4 Pro V2.0-tól, hogy a távirányítóján egy 5,5”-os, Full HD felbontású kijelző is jelen van.

MAVIC 2 PRO

 • Hasselblad L1D-20c 1″ CMOS szenzor,
 • 10-bit Dlog-M színprofil,
 • 4K 10Bit HDR Support a lenyűgöző felvételekért,
 • 31 perc repülési idő,
 • mindenirányú akadályérzékelés
Rotorok száma: 4
Brushless (“szénkefementes”): Igen
Méret: 322mm*242mm*84mm
Súly: 0,9 kg
Max. repülési idő: 31 perc
Max. repülési sebesség: 72 km/h
Akkumulátor: 3850 mAh / 4S / 297 gramm
Működési hőmérséklet: -10° és 40°C között
Videó felbontás (max.): 4K @30 fps
FOV: 77°
Gimbal: Van / 3 tengelyes mechanikus / vezérelhető
Fotó felbontás (max.): 20 MP
Memóriakártya: microSD, microSDHC, microSDXC, max. 128GB + 8GB beépített tárhely
Repülési távolság: FCC: 8 km; CE: 5 km
Akadályérzékelés: Igen, mindenirányú
First-person view (FPV): DJI Goggles Racing Edition (ajánlott)
Automata repülési módok: P-mode, S-mode, T-mode, illetve Hyperlapse, QuickShots, ActiveTrack 2.0 (Trace, Parallel, Spotlight), Point of Interest 2.0, Waypoint(hamarosan), TapFly, Cinematic Mode
Élőkép felbontása: 1080p
Élőkép-átviteli rendszer: OcuSync 2.0

Műszaki adatokról itt olvashatsz Összecsuk

Videó:

Elérhető kiegészítő:

MAVIC 2 Fly More Kit

Mavic 2 Fly More Kit kiegészítőcsomag: A Mavic 2 Fly More Kit kettő darab intelligens akkumulátort, 1 darab Mavic 2 autós töltőt, egy darab akkumulátortöltő hubot, 1 darab powerbank átalakítót, 2 pár (low-noise) propellert és egy darab Mavic 2 válltáskát tartalmaz.

MAVIC 2 ZOOM

 • 24-48 mm optikai zoom kamera,
 • 12 MP 1/2.3” CMOS szenzor,
 • 48MP szuperfelbontású fotó,
 • 4x-es veszteségmentes zoomolású Full HD videó,
 • Dolly Zoom,
 • Hybrid Autofókusz rendszer,
 • 31 perc repülési idő,
 • mindenirányú akadályérzékelés
Rotorok száma: 4
Brushless (“szénkefementes”): Igen
Méret: hamarosan
Súly: 0,9 kg
Max. repülési idő: 31 perc
Max. repülési sebesség: 72 km/h
Akkumulátor: 3850 mAh / 4S / 297 gramm
Működési hőmérséklet: -10° és 40°C között
Videó felbontás (max.): 4K @30 fps
FOV: 83°
Gimbal: Van / 3 tengelyes mechanikus / vezérelhető
Fotó felbontás (max.): 12 MP
Memóriakártya: microSD, microSDHC, microSDXC, max. 128GB + 8GB beépített tárhely
Repülési távolság: FCC: 8 km; CE: 5 km
Akadályérzékelés: Igen, mindenirányú
First-person view (FPV): DJI Goggles Racing Edition (ajánlott)
Automata repülési módok: P-mode, S-mode, T-mode, illetve Hyperlapse, QuickShots, ActiveTrack 2.0 (Trace, Parallel, Spotlight), Point of Interest 2.0, Waypoint(hamarosan), TapFly, Cinematic Mode
Élőkép felbontása: 1080p
Élőkép-átviteli rendszer: OcuSync 2.0

Műszaki adatokról itt olvashatsz Összecsuk

Videó:

Elérhető kiegészítő:

MAVIC 2 Fly More Kit

Mavic 2 Fly More Kit kiegészítőcsomag: A Mavic 2 Fly More Kit kettő darab intelligens akkumulátort, 1 darab Mavic 2 autós töltőt, egy darab akkumulátortöltő hubot, 1 darab powerbank átalakítót, 2 pár (low-noise) propellert és egy darab Mavic 2 válltáskát tartalmaz.

AeroScope

Tudj meg többet a DJI AeroScope-ról alábbi cikkünkben!

Kapcsolódó hírek

Automatizáció nagyteljesítményű drónokkal
enterprise
Csorba Andrea
Automatizáció nagyteljesítményű drónokkal

Vállalati területen a drónok alkalmazását indokolhatja, ha emberi erőforrás számára monoton, éppen ezért hibalehetőséggel végezhető feladatot szeretnénk megoldani, ha szennyezett