DJI Aeroscope

Dróndetektálás mesterfokon

Miért érdemes DJI AeroScope eszközökre beruházni?

DJI AeroScope dróndetektáló rendszer előnyei

A távirányítású drónok száma gyorsuló ütemben emelkedik az egész világon, melyek fejlődése követi a terjedésüket. Névtelenül, engedély, regisztráció nélkül, már néhány tízezer forintért is vásárolhatók olyan eszközök, amelyek jogellenesen, gyakorlatilag észlelhetetlenül behatolva egy-egy területre készíthetnek felvételeket, vagy célba juttathatnak különféle tárgyakat, anyagokat.

Irányításuk példátlanul egyszerű, használatuk semmilyen képzettséget, gyakorlatot nem igényel. A rosszindulatú drón alkalmazás jelenthet magánélet és tulajdon elleni támadást, fizikai bántalmazást, létesítmények és azok személyzete fizikai biztonságának veszélyeztetését, rendezvények megzavarását. Zavart okozhat kiemelt feladatok ellátásában, bűnüldözésben, belbiztonságban, katonai műveletekben. 

Azonosítás és nyomkövetés

A DJI Enterprise AeroScope névre keresztelt drón detektáló rendszere kifejezetten rend-, határ- és katasztrófavédelmi célokra készült. A légtérben jelenlévő pilóta nélküli repülő objektumok felismerésére, követésére és azonosítására fejlesztették ki.

A DJI AeroScope képes azonosítani a kereskedelmi forgalomban kapható legnépszerűbb drónokat azáltal, hogy nyomon követi és elemzi a drónok által kibocsátott rádiófrekvenciás jeleket. Így kiemelten fontos információkat szerezhetünk meg a tiltott helyeken repkedő drónokról, és biztosíthatjuk repülésérzékeny légterünk integritását.

Baráti és ellenséges drónok felismerése

A DJI AeroScope dróndetektáló rendszerrel lehetőségünk nyílik arra, hogy meg tudjuk különböztetni a „baráti” és „ellenséges” pilóta nélküli légijárműveket annak érdekében, hogy a hatályos jogszabályok betartatása mellett az elszámoltathatóság mechanizmusa biztosítva legyen.

 A rendszer monitorozza a légtérben feltűnő drónokat és szükség esetén riasztást ad, amennyiben a feldolgozott adatok alapján a pilóta nélküli légijármű veszélyt jelent.

Detektálás és információgyűjtés

A illetéktelen behatolóról a rendszer részletes információkat szolgáltat. 
A DJI AeroScope vevőegysége beazonosítja a hatókörébe kerülő drónt és annak főbb repülési paramétereit és a következő adatokat kezeli és továbbítja a kezelőszemélyzet részére:

A rendszer által biztosított adatok ismeretében a kezelőszemélyzet dönthet a szükséges lépésekről. 

Következő generációs dróndetektálás

DJI AeroScope modellek

A DJI Aeroscope két konstrukcióban érhető el, attól függően, hogy helyhez kötött vagy mobilis dróndetektálásra van szükségünk.

DJI AeroScope - Telepíthető berendezés

A nagy kiterjedésű helyek folyamatos védelmére a gyártó a DJI AeroScope telepíthető egységeit kínálja. Ideális körülmények között a rendszer akár 50 km hatótávolságot is megfigyelhet, és 2 másodperc alatt képes kulcsfontosságú információkat szerezni az objektum légterébe bemerészkedő pilóta nélküli légijárművekről. A hatótávolságot befolyásolja, a telepített antennák típusai, a kisebb telepített egységekkel körülbelül 20 km-es hatótávolság érhető el. A beérkező részletes monitoring adatok integrálhatók a felhasználók meglévő biztonsági rendszereibe, hogy hatékonyan biztosítsanak egységes felügyeleti rendszert. A rendszert roppant egyszerű telepíteni, és további pozitívuma, hogy IP65 szintű védettséget élvez, azaz víz- és porálló.

Ajánlott felhasználás: repülőterek, börtönök, katonai zónák, erőművek, egyéb objektumok légtereinek védelme

DJI AeroScope - Hordozható mobileszköz

A DJI Aeroscope elérhető hordozható eszköz formájában is. Az egység hordozható mivolta akkor érvényesül leginkább, amikor ideiglenes események, helyszínek légterének integritását szeretnénk biztosítani. A hordozható egység egy strapabíró minikofferben kapott helyet, innen folytathatjuk le a megfigyeléseket. Mivel könnyedén szállítható, és pillanatok alatt üzembe állítható így a munkatársak az új helyszíneken azonnal munkához láthatnak. A hordozható egység egy beépített TB50 intelligens akkumlátorral van ellátva, de akár hálózati áramforrásról is üzemeltethető. A DJI AeroScope-val a váratlan, vészhelyzetekre is bármikor készen állhatunk. Az eszköz hatótávolsága eléri akár az 5 km-t is, és kiválóan alkalmas olyan légterek védelmére, ahol nincs lehetőség földi vevőegységet telepíteni. A rendszer kezelőszoftvere a DJI Assistant 2 for AeroScope.

Ajánlott felhasználás: rendezvényhelyszínek, sportesemények stb. légterének időszakos biztosítása

DJI AeroScope a légterek integritásának biztosításáért

Növeld a biztonságot DJI AeroScope segítségével!

A DJI megoldása diszkrét, automatikus és biztonságos. Elkerülhetjük a komoly biztonsági incidenseseket, amellett, hogy csekély hatással vagyunk a szabályos drónhasználókra. Mivel a drónok érzékelhető adatfolyamot küldenek magukról, biztosak lehetünk benne, hogy a DJI detektáló rendszere automatikusan észreveszi a légterünket megsértő kósza légijárműveket. Elegendő csupán kijelölni az érzékelési területet, és hátradőlni – a rendszer mindent elvégez helyettünk.

A DJI Aeroscope képes kiszűrni a zavaró interferenciák mintegy 95%-át, így szavatolva a folyamatos és biztonságos működést. Plusz pont jár a fejlesztőknek azért, hogy még internet sem szükséges a használatához, ami a biztonságot növeli tovább, hisz a potenciális hackereknek esélyt sem adnak a távolról való manipulációhoz. Fontos tisztában lenni azzal, hogy a drón-azonosítási technológiák új keletű módszerek, különböző törvények és jogszabályok hatálya alá tartoznak, melyek folyamatosan változnak. A mindenkori és vonatkozó jogszabályoknak való megfelelés a felhasználók felelőssége. 

Amik még érdekelhetnek a DJI AeroScope dróndetektáló eszközöket illetően

DJI AeroScope - Kiemelt specifikációk

ModellAS-P1800 (Hordozható egység)
Külső behatásokkal szembeni védelem besorolásaIP54 (Összecsukott állapotban)
Elektromágneses kompatibilitásAz Aeroscope megfelel az elektromágneses kompatibilitás követelményeinek és az alábbi kritériumoknak: Európa: EN 55032: 2015, EN 55024: 2010+A1: 2015 EN 61000-3-2: 2014, EN 61000-3-3: 2013 ; Egyesült Államok: 47 CFR 15-ös rész, B alrész: 2016
EnergiafogyasztásKb. 70 W (szobahőmérsékleten tesztelve)
Bemeneti feszültség tartomány100 - 240 V AC
Üzemi hőmérséklet-tartomány-20° és 40° C (-4° és 104° F) között
Ajánlott tárolási hőmérséklet22° és 30° C (71,6° és 86° F) között
Működési környezet - Relatív páratartalom5% és 100% között
Működési környezet - Abszolút páratartalom1 g/m3 és 30 g/m3 között
Működési környezet - Légköri nyomás70 kPa és 106 kPa között
Méretek (az antennák nélkül)405 mm (mé) × 327 mm (sz) × 175 mm (ma)
Súly8,5 kg
Támogatott drónokPhantom széria, Inspire széria, Mavic széria, Spark széria
Akkumulátor modellTB50-4280mAh-22.8V
Akkumulátor kapacitás4280 mAh
Akkumulátor típusaLiPo 6S
Akkumulátor súlya515 g
Akkumulátor töltési hőmérséklete5° és 40° C (41° és 104° F) között )
Akkumulátor teljesítménye97,58 Wh
Maximális töltés180 W
Nettó súly 515 g
Model AS-F1800 (Telepíthető egység)
Külső behatásokkal szembeni védelem besorolásaIP65 
Túlfeszültség tűrésIEC61000-4-5 6KV 
Elektromágneses kompatibilitásAz Aeroscope megfelel az elektromágneses kompatibilitás követelményeinek és az alábbi kritériumoknak: Európa: EN 55032: 2015, EN 55024: 2010+A1: 2015 EN 61000-3-2: 2014, EN 61000-3-3: 2013 ; Egyesült Államok: 47 CFR 15-ös rész, B alrész: 2016
EnergiafogyasztásKb. 70 W (szobahőmérsékleten tesztelve)
Bemeneti feszültség tartomány100 - 240 V AC
Üzemi hőmérséklet-tartomány-30° és 50° C között (napsugárzás nélkül) - azzal együtt -30° és 45° C között
Működési környezet - Relatív páratartalom5% és 100% között
Működési környezet - Abszolút páratartalom1 g/m3 és 30 g/m3 között
Működési környezet - Légköri nyomás70 kPa és 106 kPa között
Méretek310 mm (mé) × 260 mm (sz) × 100 mm (ma)
Súly6,8 kg
Támogatott drónokPhantom széria, Inspire széria, Mavic széria, Spark széria

A legfrissebb hírek a vállalati drónok világából

Kapcsolódó enterprise drón híreink

Enterprise

Így használd a drónodat hidegben

A drónok rendkívül adaptív eszközök, de hideg időjárásban való használatuk során néhány kihívással szembesülhetünk, különösen az akkumulátorok teljesítményének csökkenése miatt. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogyan

Tovább olvasom