insta360

A 360 fokos kép- és videórögzítés
új generációja

A felejthetetlen élmények rögzítésének következő generációját hozza el a nagyközönség számára az Insta360. Az akciókamerák és kamerastabilizátorok manapság rendkívül elterjedté váltak, hisz egyetlen gombnyomással tiszta, tűéles remegésmentes felvételeket rögzíthetünk, melyek akár a mozik vásznára is megfelelőek lehetnek. Az akciókamerák és kamerastablizátorok piacának állóvizét zavarják fel az Insta360 zseniális újításai, melyekkel pillanatok alatt tökéletes 360 fokos vagy egyes modellek esetén 3D videókat is készíthetünk.

Insta360
- Consumer modellek -

insta360
insta360

Insta360 ONE

Az Insta360 ONE egy olyan kamera, mellyel lélegzetelállító 360 fokos videókat készíthetsz, majd akár rögtön meg is oszthatod azokat. Csatlakoztasd telefonodhoz, nyisd meg a dedikált Insta360 ONE alkalmazást, és máris rögzíthetsz. Az Insta360 ONE önmagában, telefonnal és szelfibottal is használható, továbbá Bluetooth kapcsolaton keresztül távolról vezérelhető. A kamera egyik legkiemelkedőbb funkciója, hogy a 4K-s 360 fokos videók rögzítése folyamán nem kell fókuszpontot választanod, később is eldöntheted, hogy melyik nézőpontot részesíted előnyben. Az Insta360 ONE 24 megapixeles lenyűgöző 360 fokos fotók rögzítésére is alkalmas.

A FlowState stabilizációs technológiának hála elfelejtheted a remegő felvételek okozta csalódottságot – tökéletes minőségű videófelvételekre számíthatsz extrém sportok űzése közben is.  Használd a Bullet Time effektust, hogy megállítsd az idő kerekét – emeld az égbe a kamerát a mellékelt szelfibot segítségével és rögzíts 360 fokos lassított felvételeket. A markolatot varázslatos módon nem fogod viszontlátni a felvételeken, így még lenyűgözőbb hatást elérve. Az Insta360-t használhatod Facebook vagy Youtube élőközvetítésre is. Elérhetőek továbbá olyan izgalmas funkciók, mint a Driftshot, vagy az intelligens célpontkövetés és persze a hyperlapse felvételeket is rögzíthetsz, emellett akár RAW formátumú képeket is készíthetsz.

insta360

Insta360 ONE X

Az Insta360 ONE X az előd Insta360 ONE minden fontos tulajdonságát megörökölte. A gyártó a kamera felbontását tovább növelte: immár 5,7K felbontású, kiemelkedő képminőségű 360 fokos videóanyagokat rögzíthetünk 30 képkocka/mp mellett. 4K felbontásnál 50, míg 3K felbontás mellett akár 100 képkocka/mp is elérhető, így szuperlassított felvételeket is készíthetünk könnyedén. További újítás, hogy az Insta360 ONE X vezetéknélküli kapcsolaton (WiFi-n) keresztül is elérhető, így rögzítéskor a kamera élőképét távolról is láthatjuk. Az Insta360 ONE X-el HDR és RAW fotók/ videók rögzítésére is van lehetőségünk.

insta360

Insta360 ONE X2

Insta360 ONE X2 mérvadó fejlesztései elődjéhez képest: az 55%-al erősebb akkumulátor (1630mAh), OLED érintőképernyő és 360°-os Live Preview, 360°-os és sztereó hangfelvétel, illetve az X2 10 m mélységig víz alatt is használható.

A dual lencséknek, a 5.7K felbontású felvételnek és a kiváló funkciónak köszönhetően, olyan videós trükköket képes egyetlen gombnyomásra végrehajtani, melyeket hagyományosan hosszas utómunkával lehetett elérni. A Shot Lab több ilyen trükk alkalmazását teszi lehetővé, így pillanatok alatt tip-top videóklipek készíthetők vele. Timeshift módban 360°-os ultraslow-motion, illetve hyperlapse klipek készíthetők. Freeze Frame-el a videó egy-egy pillanata lassítható, “fagyasztható” le,
Deep Track 2.0 követi és a kép közepére helyezi a kijelölt elemet. A körben forgó-mozgó 360°-os felvételeidet a Horizon Lock stabilizálja, az app-nak köszönhetően, pedig könnyedén 16:9, 1:1, 9:16-os képarányokban is elmentheted azokat, hogy különböző felületeken oszthasd meg.

insta360

Insta360 EVO

Az Insta360 EVO személyében egy igazán zseniális mérnöki bravúrnak lehetünk tanúi. A kocka formájú, hajtogatható kamera képes 3D-s 180 fokos videók rögzítésére, vagy pedig 5,7K felbontású 360 fokos videó rögzítésére – attól függően, hogy kihajtva, vagy összecsukva használjuk. Így egy eszköz áráért egy olyan multifunkciós eszközt kapunk, mely a jelen kor felhasználási igényeit a legtöbb esetben maximálisan lefedi. A kamera rendelkezik az Insta360 ONE és ONE X-ban már megismert FlowState stabilizációs technológiával, így garantálva a remegésmentes, tökéletes minőségű felvételeket.

A kamera 18MP felbontású képek rögzítésére is képes, emellett HDR fotó- és videórögzítésre is lehetőségünk van.  Elmaradhatatlan funkciók teljes tárháza áll rendelkezésünkre: ultralassított felvételek, „minibolygó”-effektus, stabilizált hyperlapse felvételek és sok más extra biztosítja a garantáltan élménydús felhasználói élményt. A kamerával rögzített normál és 3D felvételeket azonnal szerkeszthetjük hála a továbbfejlesztett Adobe Premiere Pro integrációnak.

insta360

Insta360 One R

Az Insta360 One R 4K Edition olyan moduláris, mozgáshoz és sportoláshoz tervezett fényképezőgép, mely forradalmasítja a sportkamerák világát. Egyedülálló és igen sokrétű a maga nemében, 4K széles látószögű lencsével, haladó képstabilizációval (FlowState Stabilization) rendelkezik, 5 méter mélységig vízálló (vízálló tok nélkül, tokkal akár 60 méter mélységig is), külső mikrofon csatlakoztatható rá és hangvezérelhető.

Maximális fotófelbontása 4000 x 3000 (4:3), illetve 4000 x 2250 (16:9), maximális videófelbontása, pedig 4000×3000@24/25/30fps, ISO értéke fotó esetében 100-3200, videó esetében 100-3200 közötti. A széles látószögű 4K/60 Wide-Angle optikájának (16,4 mm-es fókusztávolság, f/2.8-as rekesznyílás) és 12 megapixeles érzékelőjének köszönhetően aktív sportok, szabadtéri tevékenységek rögzítésekor és rossz fényviszonyok közt is minden apró részletet lencsevégre kap. Nagyon gyors mozgás felvételéhez 3840×2160 felbontásban 60/fps sebességgel képes mozgóképet készíteni, a felvételeket akár azonnal visszanézheted, ellenőrizheted az 1,3 hüvelykes, 360°-os, forgatható érintőképernyőn.

Insta360 One R Twin Edition

Az iker kiadás kiegészítésképp egy cserélhető moduláris 5,7K felbontású, 360 fokos lencsét is tartalmaz, melynek fókusztávolsága 7,2 mm, rekesznyílása f/2.0. Maximális fotófelbontása 6080 x 3040 (2:1), maximális videófelbontása 3008×1504@100fps.

A 360 fokos módban elérhető a láthatatlan szelfi bot mód, mely csodálatos felvételek készítését teszi lehetővé. A Shot Lab 360 fokos funkciói a Stop Motion, Jump Planet, Time Flip és Roll Planet, kimaxolják a kreatív felvételek lehetőségeit. Slow Motion módban 3K 100fps rezdülésmentes felvételeket rögzít, a Timeshift pedig valódi filmes élményt ad a gyorsított és lassított képvariációk segítségével.

 

Bármelyik modellt is válasszuk igényünknek és pénztárcánknak megfelelően,
biztosak lehetünk benne, hogy egy hagyományos kamerához vagy kamerastabilizátorhoz képest határozott előrelépést tudunk elérni.

Insta360 Bullet Time

Insta360 FlowState stabilizáció

Insta360
- Professzionális modellek -

insta360

Insta360 Pro

A professzionális felhasználású kamerák piacát is felforgatták az Insta360 új termékei. A tartalomgyártók régóta kiáltanak egy olyan integrált 360 fokos, nagyfelbontású megoldásért, mely ötvözi a felhasználóbarát kialakítást a megfizethető árral. Az Insta360 Pro kompakt, gömb alakú alumínium ötvözetű házán 6 db 200° látószögű lencsét találhatunk. A kamera a maga lenyűgöző 8K felbontású videórögzítési tulajdonságával garantáltan belopja a szívébe minden videósnak és filmkészítőnek.

6K felbontásban rögzíthetünk 360 fokos 3D videót, és 4K felbontásban indíthatunk élő közvetítést akár Facebookon, akár Youtube-on. A kamera képét VR headset segítségével rögzítés közben is nyomon követhetjük. A 4 db beépített mikrofon és a külső mikrofon csatlakoztatásának a lehetősége pedig biztosan kielégít minden audiofil felhasználói igényt. Az Insta360 Pro 5000 mAh kapacitású cserélhető akkumulátor a zökkenőmentes munka lehetőségét garantálja.

insta360

Insta360 Pro 2

Az Insta360 Pro 2 fontos újításokat tartogat, megőrizve elődmodelljének minden pozitív tulajdonságát. A kamera immár teljesen remegésmentes képminőséget garantál a fejlett FlowState képstabilizációs technológiának és 9 tengelyű giroszkópjának hála. Az Insta360 Pro-hoz hasonlóan 6 lencsét találunk a gömb alakú alumíniumtesten, viszont az általuk rögzített felvételek elérhetik a 120Mbps bitsűrűséget, így még zökkenőmentesebb és lenyűgözőbb végeredményt biztosítva.

Ami a 3D felvételeket illeti: immár 8K felbontásban rögzíthetünk lélegzetelállító felvételeket. A beépített GPS modul és a WiFi antenna tovább bővíti a kapcsolódási lehetőségek széles spektrumát. A továbbfejlesztett Adobe Premiere Pro integráció miatt még sohasem volt ilyen egyszerű a nagyfelbontású 3D tartalmak szerkesztése. A CrystalView technológia segítségével a 8K felbontású visszajátszott felvételek nézőpontját valósidőben módosíthatjuk.

insta360

Insta360 Titan

Az Insta360 Titan a megfizethető professzionális 360°-os háromdimenziós filmezés koronázatlan királya. 11K felbontású videórögzítést biztosítva garantáltan leesik mindenkinek az álla a felvételek minőségétől. A FlowState stablizációs technológia és a 9 tengelyű giroszkóp segítségével remegésmentes snitteket készíthetünk. Az Insta360 Titan felszíne 8 db 200° látószögű lencsét rejt, ezzel maximalizálva a felvételek dinamikus tartományát és színmélységét még gyenge fényviszonyok mellett is.

A továbbfejlesztett Adobe Premiere Pro integráció miatt nagyfelbontású 3D tartalmak szerkesztése sokkal gyorsabban mehet végbe. A CrystalView technológia segítségével a 11K felbontású visszajátszott felvételek nézőpontját valósidőben módosíthatjuk. Az Insta360 Farsight technológia segítségével pedig akár 300 méteres távolságból is nyomon követhetjük kameránk élőképét. Az Insta360 Titan a csúcsminőségű VR-élmény biztosításának alapvető eszköze.

 

Kapcsolódó hírek

Automatizáció nagyteljesítményű drónokkal
enterprise
Csorba Andrea
Automatizáció nagyteljesítményű drónokkal

Vállalati területen a drónok alkalmazását indokolhatja, ha emberi erőforrás számára monoton, éppen ezért hibalehetőséggel végezhető feladatot szeretnénk megoldani, ha szennyezett