Drónok versenyzőknek

Ki ne álmodozott volna arról, hogy madárként repkedjen az égben átélve a teljes szabadság varázsát vagy, hogy épp vadászpilótaként száguldjon, dacolva a fizika törvényeivel? A drónok világával megtapasztalhatod ezt az érzést.

Szeretett multikoptereinket ma már szinte bármilyen célra befoghatjuk a hobbi célú felhasználástól kezdve, a professzionális felhasználáson át egészen az ipari felhasználásáig. Repülni is tudnak, gyorsak is, miért is ne használhatnánk őket versenyzésre?

A drónok általában rendelkeznek akadályérzékelő rendszerrel, ami egy elég fontos funkció, ha nem szeretnénk minden tereptárgynak nekiütközni, és a távirányításban sem vagyunk gyakorlottak. Drónunk így automatikusan érzékel, és közbe avatkozik, nem enged ütközni minket.  Jó tudni azonban, hogy ez a biztonsági funkció a legtöbb esetben kikapcsolható, és drónunkat „Sport módba” állítva megnyílhat előttünk a szabad száguldás világa. Multikopterünk így nagyobb sebességre lesz képes, de javasoljuk ezen opció felelősségteljes használatát.

Hatalmas szintet léphetünk a drón-versenyzés élményében, ha VR-szemüveget használunk. Drónunkra felszerelt kamera képét VR-szemüvegbe közvetítve FPV (First Person View) nézetben röpködhetünk, ezáltal sokkal realisztikusabban élhetjük át a mozzanatokat.

A drón-versenyzés következő szintjét az adja, mikor már nem érjük be a gyártók által megálmodott drón-modellekkel. Az igazán elhivatottak a nagyobb sebesség, a kisebb válaszidő, a könnyebb összsúly érdekében saját zümmögő csoda készítésére hajtják a fejüket. Ebben a gyártók sokszor a segítségünkre tudnak lenni, hisz olyan kifejezetten versenyzésre kifejlesztett motorokat, propellereket, szabályzókat, szabályzó programozókat és egyéb kiegészítőket bocsájtanak rendelkezésre külön-külön is, melyekkel akár 140 km/óra sebességet is elérhetünk.

Világszerte elterjedőben vannak a profi drón-versenyek szervezése is. A játékosok VR-szemüveggel és saját készítésű modelljeikkel állnak ki egymás ellen versenyezni. Tereptárgyakkal tarkított, meglehetősen nehéz terepeken, pl. raktárházakban jelölnek ki útvonalakat, és a ledekkel felszerelt drónoknak a világító kapukon kell áthaladniuk szédítő sebességgel. Ebben a szakmában persze nem ritka, hogy a versenyző drónja bánja a baját egy-egy félresikerült manővernek, azonban a száguldás szerelmeseinek garantáltan felejthetetlen és addiktív lesz már az első repülés is.

Ajánlott termékeink versenyzőknek

GOGGLES

A DJI Goggles használata egy kényelmes módja az FPV repülésnek DJI eszközökkel. Ötvözi a nagyméretű, minőségi lencsepárokat, a nagy hatótávolságot, az akadásmentességet és a fotó és videókészítés irányítását. Az intelligens repülési funkciókkal, mint az ActiveTrack-el, a TapFly-al, a Terrain Follow-al, a Cinematic móddal vagy a Tripod móddal egy teljesen más repülési dimenzió érhető el.

GOGGLES

RACING EDITION

DJI Goggles Racing Edition a DJI versenyzésre kihegyezett VR-szemüvege. Az elődjénél megismert előnyök mellett újdonság többek közt a Sphere Pano és a videó visszajátszás lehetősége.

SNAIL

KIEGÉSZÍTŐK

Versenyre optimalizált meghajtási rendszerek és kiegészítők. A DJI Snail család berkeiben megtalálunk olyan mesterien megtervezett versenymotorokat, propellereket, szabályzókat, szabályzó programozókat és egyéb kiegészítőket, melyek megadják a versenyzőknek a szükséges pluszt a győzelemhez.

Kapcsolódó hírek

Automatizáció nagyteljesítményű drónokkal
enterprise
Csorba Andrea
Automatizáció nagyteljesítményű drónokkal

Vállalati területen a drónok alkalmazását indokolhatja, ha emberi erőforrás számára monoton, éppen ezért hibalehetőséggel végezhető feladatot szeretnénk megoldani, ha szennyezett