Drónok a média és kommunikációban

A világszerte elterjedt drónokat a média előszeretettel használja, köszönhetően a drónok kompaktságának és piaci árának megfizethetővé válása miatt. A multikopterekkel igen csak látványos légi felvételeket tudunk készíteni, amire hatalmas igény van.

A drónok az újságírók és videósok közkedvelt eszközévé nőtte ki magát az elmúlt években, hisz rengeteg energiát lehet velük megspórolni, emellett egy jó kép vagy videóanyag elkészítéséért nem szükséges többé életüket kockáztatni veszélyes helyszíneken. Míg korábban csak a legnagyobb csatornák engedhettek meg maguknak légi felvételezést, ma már egy kisebb beruházással is egyedivé és minőségivé tehetjük tudósításainkat.

Komplett szolgáltatás iparággá nőtte ki magát a drón-felvételek készítése is. Legyen szó bármilyen rendezvényről, esküvőről, filmforgatásról, videóklip készítésről vagy épületfotózásról, a drónokkal olyan perspektívából készíthetünk nagyfelbontású kép és videóanyagokat, melyeket korábban egyáltalán nem, vagy csak igen csak borsos áron tudtunk volna kivitelezni helikopter segítségével. A média szakemberek pedig ezen potenciált felismerve drónok armadáját tartják flottájukban, és az egyszeri magánszemély megrendelésektől kezdve, a legnagyobb cégek komoly igényeit is kielégítve állnak mindenki szolgálatában.

A drón-technológiával együtt terjedt el a képstabilizációs eszközök használata is, hiszen mit ér egy légi felvétel, ha széllökésektől, rázkódásoktól nézhetetlen a felvett képanyag.

A mai fejlett drónok már kitűnő képstabilizációs megoldásokkal (gimbal) rendelkeznek. Az élen járó gyártók ezeket a megoldásokat sokoldalú, kézi használatra tervezett, állványra vagy akár kerékpárra is applikálható, markolattal ellátott stabilizátorokba is átültették. 

Vannak olyanok, melyek beépített kamerával rendelkeznek, és vannak, melyekbe mobiltelefonunkat behelyezve, annak kamerájával készíthetünk immár fél-professzionális, rázkódásmentes videókat.

A háromtengelyű képstabilizálási készülékek rendkívül széles választéka megtalálható a piacon, az egészen egyszerű passzív kialakítású rendszerektől fogva a professzionális, motoros eszközökig, melyek programozhatók is, és legmodernebb videokamerák befogadására alkalmasak.

Ajánlott drónok

PHANTOM 4 PRO

v.2.0

 • 1” CMOS kameraszenzor,
 • 4K @60FPS kamera,
 • Mechanikus zárszerkezet,
 • Továbbfejlesztett akadály-érzékelés,
 • 30 perces repülési idő
Rotorok száma: 4
Brushless (“szénkefementes”): Igen
Méret: 289.5mm*289.5mm*196mm
Súly: 1,4 kg
Max. repülési idő: 30 perc
Max. repülési sebesség: 72 km/h
Akkumulátor: 5870 mAh / 4S / 468 gramm
Működési hőmérséklet: 0° és 40°C között
Videó felbontás (max.): 4K @60 fps
FOV: 87°
Gimbal: Van / 3 tengelyes mechanikus / vezérelhető
Fotó felbontás (max.): 20 MP
Memóriakártya: microSD, microSDHC, microSDXC, max. 128GB
Repülési távolság: FCC: 7 km; CE: 4 km
Akadályérzékelés: Igen
First-person view (FPV): DJI Goggles
Automata repülési módok: ActiveTrack, Tapfly Tripod Mode Draw,Gesture Mode Point of Interest Course Lock Home Lock Follow me Waypoints
Élőkép felbontása: 1080p
Élőkép-átviteli rendszer: OcuSync

Műszaki adatokról itt olvashatsz Összecsuk

Videó:

Elérhető variánsok:

Phantom 4 Pro v2.0

DJI Phantom 4 Pro + V2.0: A Phantom 4 Pro + V2.0 jelű drón egyedül abban különbözik a Phantom 4 Pro V2.0-tól, hogy a távirányítóján egy 5,5”-os, Full HD felbontású kijelző is jelen van.

INSPIRE 2

 • 27 perces repülési idő,
 • Csendesebb repülés,
 • 4K Kamera,
 • RAW formátumú fotók,
 • Cserélhető Gimbal,
 • Lélegzetelállító mozivásznakra illő felvételek
Rotorok száma: 4
Brushless (“szénkefementes”): Igen
Méret: 320mm*430mm*400mm
Súly: 3,4 kg
Max. repülési idő: 27 perc
Max. repülési sebesség: 94 km/h
Akkumulátor: 4280 mAh / 6S / 515 gramm
Működési hőmérséklet: -20° és 40°C között
Videó felbontás (max.): 6K CinemaDNG / 4K @60 fps (Gimbaltól függő)
FOV: Gimbaltól függő
Gimbal: Opcionális, cserélhető (ZENMUSE X7, ZENMUSE X5S, ZENMUSE X4S)
Fotó felbontás (max.): 20 MP (Gimbaltól függő)
Memóriakártya: microSD, microSDHC, microSDXC, max. 128GB
Repülési távolság: FCC: 7 km; CE: 3,5 km
Akadályérzékelés: Igen
First-person view (FPV): DJI Goggles
Automata repülési módok: ActiveTrack Tripod Mode Spotlight Pro TapFly Waypoints Point of Interest Course Lock Waypoints Home Lock
Élőkép felbontása: 1080p
Élőkép-átviteli rendszer: LightBridge 2

Műszaki adatokról itt olvashatsz Összecsuk

Videó:

Elérhető variánsok:

DJI Inspire 2 Professional Combo: A csomag tartalmaz egy DJI Inspire 2-t, 1 db hagyományos, valamint 1 db Cendence Remote Controller-t, 2 db CrystalSky (7.85″) monitort, egy Zenmuse X5S kamerát, 2 db CineSSD-t (240GB), 1 db Focus Handwheel 2-t, és az Apple ProRes License Key-t.

DJI Inspire 2 Premium Combo: A csomag tartalmaz egy DJI Inspire 2-t, 2 db Cendence Remote Controller-t, 2 db CrystalSky Ultra (7.85″) monitort, egy Zenmuse X5S kamerát, 2 db CineSSD-t (480GB), 1 db Focus Handwheel 2-t, továbbá a CinemaDNG és az Apple ProRes License Key-t.

Professional Combo, Premium Combo, Cinema Premium Combo

MATRICE 600 PRO

 • Moduláris felépítés,
 • Kompatibilis az összes Zenmuse kamerával,
 • Akár 38 perc repülési idő,
 • Továbbfejlesztett A3 Pro vezérlő rendszer,
 • Lightbridge 2 HD élőkép-átviteli rendszer,
 • Intelligens akkukezelés és menedzselés,
 • 6 akku egyidejű töltése,
 • Ideális professzionális légifotózásra és ipari felhasználásra is
Rotorok száma: 6
Brushless (“szénkefementes”): Igen
Méret: 1668mm*1518mm*727mm
Súly: 9.5 kg (6db TB47S akkuval)
Max. repülési idő: 38 perc
Max. repülési sebesség: 65 km/h
Akkumulátor: 6db TB47S vagy TB48S akku
Működési hőmérséklet: -10° és 40°C között
Videó felbontás (max.): Gimbaltól függő
FOV: Gimbaltól függő
Gimbal: Opcionális, cserélhető (Ronin-MX; Zenmuse Z30, Zenmuse X5/X5R, Zenmuse X3, Zenmuse XT; Zenmuse Z15 Series HD Gimbal: Z15-A7, Z15-BMPCC, Z15-5D III, Z15-GH4)
Fotó felbontás (max.): Gimbaltól függő
Memóriakártya: microSD, microSDHC, microSDXC, max. 64GB
Repülési távolság: FCC: 5 km; CE: 3,5 km
Akadályérzékelés: Igen
First-person view (FPV): Nem
Automata repülési módok: P-mode, A-mode, F-mode
Élőkép felbontása: 1080p @60FPS
Élőkép-átviteli rendszer: Lightbridge 2

Műszaki adatokról itt olvashatsz Összecsuk

Videó:

Elérhető variánsok:

nincs elérhető variáns

Professzionális felhasználású
kamerastabilizátorok

OSMO PRO RAW

A DJI Osmo Pro Raw egy Zenmuse X5R kamerával felszerelt kompakt és stabilizált, kézi filmkészítő rendszer, amely CinemaDNG RAW-ban teszi lehetővé professzionális 4K felvételek készítését. Az MFT-érzékelőjének köszönhetően a kamera akár 30 fps-sel, és 1,7Gbps átlagos bitrátával tud 4K videót rögzíteni, miközben a gimbal tartja a kameraszintet. A DJI Focus segítségével a kamera alkalmassá válik a távoli fókuszáláshoz és vezérléséhez.

ZENMUSE X3

gimbal és kamera​

A DJI Zenmuse család legkisebb tagja, amely kis mérete ellenére képes akár 4K felvételek rögzítésére is. Használható a kézi állvánnyal, DJI Osmoval illetve drónokkal is.

ZENMUSE X4S

gimbal és kamera​

A Zenmuse X4S egy olyan teljesítményű gimbal és kamera, mely 20 megapixeles felbontással, 1 hüvelykes érzékelővel és maximálisan 12 800-as ISO-értékkel rendelkezik. A Zenmuse X3-hoz képest jelentősen jobb lett az elkészített képek dinamikai tartománya, zajossága és a színek érzékenysége is. A Zenmuse X4S alacsony torzítású 24 mm-es lencsével rendelkezik. A 84 ° -os FOV és a nagyfelbontású lencsék részletgazdag képeket eredményeznek mind földön, mind az levegőben. CineCore 2.0-val és a DJI Inspire 2 drón hatékony képfeldolgozó rendszerével kombinálva képes 4K / 60 H.264 és 4K / 30 H.265 videó 100Mbps bitrátával, sőt akár 5.2K felbontással is rögzíteni. Burst üzemmódban a Zenmuse X4S támogatja a 14 képkocka / mp sebességű felvételt 20 megapixeles felbontásban mind JPEG, mind DNG formátumban.

ZENMUSE X5

gimbal és kamera​

A Zenmuse X5 széria a világ első tükör nélküli, kompakt Micro Four Thirds kamerája, mely kimondottan légi felvételek készítésére lett kialakítva.

Az X5 4K/30fps-ben tud videó felvételeket készíteni és 16MP-es állóképek készítésére alkalmas. A cserélhető MFT lencsén vezeték nélkül kontrollálható a fókusz. (Mobil eszközünkön meg kell érinteni a képernyőt és az adott pontra fog fókuszálni a kamera). A DJI GO alkalmazáson belül több paraméter is módosítható repülés közben, mint például a zársebesség, ISO érték, vagy a felbontás.

 A Zenmuse X5 M3/4 szenzorral készült képek élesebbek és tisztábbak, mint bármely más korábbi légikamerával készült felvételek. A korábbi X3 kamerához képest az X5 nyolcszor nagyobb érzékelővel rendelkezik. Kis mérete ellenére egy profiknak kifejlesztett kamera, mely a következő felbontásokban tud rögzíteni: 4K (3840 x 2160) 30 fps, 2.7K (2704×1520) 30 fps, és Full HD (1920 x 1080) 60 fps, MP4/MOV formátumban rögzít. Az MFT szenzor 16MP-es képek készítését teszi lehetővé, elődjéhez képest 25%-kal javult a képek élessége. Gyorsabb zársebességgel rendelkezik a Zenmuse X5, ami 1/8000 másodpercet jelent. Hála a DJI páratlan szakértelmének a stabilizációs rendszerek terén, a Zenmuse X5 fel van szerelve egy megbízható 3 tengelyes gimballal, amely automatikusan stabilizálja a kamerát repülés közben. A gimbal folyamatosan kommunikál a drónnal és azonnal kiegyenlít minden apróbb mozgást.

ZENMUSE X5S

gimbal és kamera​

A DJI Zenmuse X5S 5,2K felbontású professzionális filmkészítéshez ajánlott high-end kamera. Továbbfejlesztett Micro4/3-os szenzorral van ellátva. Nyolc standard M4/3 lencse támogatása (zoom is beleértve), gyújtótávolság 9mm-45mm-ig (egyenértékű 18.900 mm-rel egy 35mm-es kamerán), nagyobb teret engedve a kreativitásnak. A CineCore 2.0 képfeldolgozó rendszer a DJI Inspire 2-vel kombinálva, elérhetővé teszi a Zenmuse X5S esetében a 5,2K30fps CinemaDNG rögzítését. Folyamatos DNG burst shooting 20fps-sel 20.8MP-es felbontásban képes rögzíteni. A DJI CineSSD kártya (PCIe3.0 NVMe SSD támogatás) és egy optimalizált FAT32/exFAT rendszer, lehetővé teszi, hogy a Zenmuse X5S felvételek közvetlenül a DJI CineSSD Station kártyaolvasóról legyen átmásolva a számítógépre, egyéb szükséges szoftver nélkül. A felvételek a DIT standardot is támogatják.

ZENMUSE X5R

gimbal és kamera​

A Zenmuse X5R a világ első Micro Four Thirds kamerája, mely a légifotózásra lett kialakítva és 4K RAW-ban tud rögzíteni. Amennyiben Osmo-val szeretnéd használni, szükség van az Osmo X5 adapterre is, melyet külön lehet megvásárolni. A gimbalhoz tartozik egy SSD dokkoló, ami képes rögzíteni a hatalmas adatmennyiséget. A cserélhető objektívek (a csomag része: DJI MFT 15mm f/1.7 ASPH) lehetővé teszik a különböző látószögek használatát. A közel 13 rekeszérték dinamikai átfogása részletgazdag képet ad a sötét és világos részeken egyaránt. Professzionális felhasználásra szánja a gyártó, mivel a RAW rögzítés nagy szabadságot ad az utómunka során.

ZENMUSE X7

gimbal és kamera​

Az Inspire 2 drónnal kompatibilis, Super 35-ös DJI Zenmuse X7 kamera egyedülálló felbontást és képminőséget nyújt a professzionális filmkészítés területén. Maga a kamerarendszer több felvételi lehetőséget kínál, beleértve a 6:9-es videót, 17:9 és 16:9 képarányban, DCI 4K 30 képkocka/mp sebességgel, és UHD 4K 60 képkocka/mp sebességgel Cinema-DNG formátumban; támogatja a DCI-t és az UHD 4K-t is a ProRes és a H.265 / H.264 verzióban. A videó mellett a Zenmuse X7 24 MP-es állóképeket is készít, amelyeket különböző fényképezési módokban rögzíthet. A Zenmuse X7 támogatja mind a microSD, mind a DJI CINESSD kártyákat. Szintén újdonság DL-Mount, a világ első integrált lencse rögzítője, amely lehetővé teszi a négy rendelkezésre álló lencse közötti gyors váltást. A zökkenőmentes szerkesztés érdekében az új DJI Cinema Color System megőrzi a pontos színeket a könnyebb utófeldolgozás érdekében.

Professzionális felhasználású
kézi kamerastabilizátorok

RONIN - M

kézi kamerastabilizátor

A DJI Ronin-M könnyű, kompakt és rendkívül könnyen használható. Súlya csupán 2,3kg, ami nagyjából fele a nagysikerű elődjének, a DJI Ronin-nak. Kisebb kialakításának köszönhetően akár a hátizsákunkban és elfér, és könnyen szállíthatjuk, mégis strapabíró. Terhelhetősége 3,6kg.

Gyorsan menetkésszé alakítható és a továbbfejlesztett ATS (Auto Tune Stability) technológiának köszönhetően precízebb kiegyensúlyozást tesz lehetővé, szerszámok használata nélkül. A felső fogantyú egyszerűen és gyorsan leszerelhető, ezáltal minimálisra csökkenti a méretét. Szűkebb helyeken is elférünk vele és az összeszerelést/elpakolást is másodpercek alatt letudhatjuk.

A DJI Ronin-M bírja a mindennapi használatot, bármilyen környezetben. A hihetetlenül erős és merev magnézium váz új lehetőségeket tár elénk a filmezésben. A Smoothtrack technológiának köszönhetően egyedül is könnyedén kezelhetjük a DJI Ronin-M kamerastabilizátorunkat. Személyre szabhatjuk a sebességet, a gyorsulást és a végpontokat is, emellett a “Single Axis Follow Mode” lehetővé teszi, hogy két tengelyt rögzítsünk és egy kövesse a mozgásunkat.

3 módban lehet használni, így a különböző szituációkhoz tökéletesen alkalmazkodik. Ahhoz, hogy a módok között váltsunk, nincs szükség szerszámokra így gyorsan és egyszerűen lehet váltani, nincs szükség második operátorra. Üzemideje rendkívül hosszú, akár 6 órát is képes működni egyhuzamban.

RONIN - MX

kézi kamerastabilizátor

A Ronin-MX úgy lett kialakítva, hogy a legnépszerűbb kamerákkal kompatibilis legyen, miközben a SmoothTrack funkció működőképes maradjon, legyen szó bármilyen konfigurációról. Az áthelyezett akkumulátor növeli az egyensúlyt, ill. a kamera ketrecben a zárak új helyre kerültek, ezáltal még nagyobb stabilitást kapunk. A motorok rendkívül halkak, így nem fog belezavarni a felvételbe. Az IMU-nak és az erőteljes motoroknak köszönhetően, hatékonyan ellenáll a nagyobb G hatásnak is.

A Ronin-MX úgy lett megtervezve, hogy akkor is megmaradjon a stabilitás, ha drónra vagy mozgó járműre van rögzítve. Amennyiben az DJI Matrice 600-ra van felszerelve, akkor közvetlenül kommunikál a repülésvezérlővel, ill. ha egyéb járműre, akkor egy opcionális GPS modulhoz lehet csatlakoztatni, így még nagyobb stabilitást tud biztosítani.

A csúszógyűrű lehetővé teszi, hogy a Ronin-MX folyamatosan körbeforduljon 360°-ban, ha drónra vagy járműre van rögzítve, így még több kreativitást vihetünk a felvételekbe. A tilt tengely dönthetőségét is fokozták, hiszen a 90°-on túl, 135°-ban lesz dönthető az új Ronin. A korábbi népszerű funkciók, úgy, mint a 3 féle üzemmód vagy a SmoothTrack ebbe a változatba is belekerült.

A Ronin-MX kompatibilis a Lightbridge 2-vel, ezáltal biztosítva a hosszú távú HD videó jeltovábbítást. Opcionálisan kombinálható a DJI Focus-szal, így a fókusz vagy a rekesz érték állítható távirányítón keresztül.

A DJI Assistant alkalmazáson keresztül (iOS és Android kompatibilis) teljesen testre szabható a Ronin-MX és annak működése. Ha a Lightbridge 2-re van csatlakoztatva, a DJI GO alkalmazáson keresztül kontrolálható hogyan repüljön az M600, beleértve az intelligens repülési módokat, a távirányító használatát, a gimbal mozgatását, miközben élő HD képet biztosít a kameráról. Könnyű magnéziumból rakták össze a vázat, a Ronin-MX csupán 2,77kg. Ebből a könnyedségből adódóan akár az M600-ra is rögzíthető, még akkor is ha egy RED Epic van rajta.

Az erősebb motorok és a megújult ESC kombinációjából adódóan a Ronin-MX 50%-kal erősebb a Ronin-M-nél. A megnövelt teljesítményből adódóan jobban ellenáll a légellenállásnak, ha mozgó járművön szeretnénk használni, ill. a gyorsabb mozgásokat is jobban bírja. Kameráknál, mint például a RED Epic-nél szükség lehet külső akkumulátorra. Az új design lehetővé tesz egy plusz, opcionális akkumulátor tartót, melyre egy második DJI Intelligens Akkumulátor is rögzíthető, a kamerához egyszerű elérést biztosít. Ez biztosítja a két 12V P-tap áramforrást a kiegészítőknek és a kamerának.

Az intelligens Ronin-MX akkumulátor kompakt, könnyű és hosszú, 3 órás üzemidőd biztosít. Az akkumulátorokat ellátták túltöltés elleni védelemmel, ill. a cellák kiegyenlítésére is ügyel. A fennmaradó energiát a LED visszajelzőn nyomon követhetjük vagy a DJI GO alkalmazásban. A vezeték nélküli 2,4GHz távirányító megtalálható a Ronin-MX alapcsomagjában, így egy második operatőr távolról irányíthatja a pan, tilt, roll és egyéb funkciókat. Az opcionálisan választható Lightbridge 2-vel akár 5km-es távolságból is irányítható.

RONIN - S

kézi kamerastabilizátor

A DJI első egykezes stabilizálója a RONIN-S, amit DSLR és a tükör nélküli kamerák számára fejlesztettek ki. A Ronin-S kompakt, egykezes kivitelezésű összetett stabilizáló rendszer, ami precíziós vezérléssel és manuális fókuszellenőrzési képességekkel van ellátva.

A felhasználók szabadon mozoghatnak úgy a Ronin-S-sel, hogy közben stabilizált felvételeket tudnak elkészíteni. DSLR és a tükör nélküli kamerák számára lett tervezve a Ronin-S, aminek a segítségével szabadon mozoghatnak úgy az operatőrök, hogy stabilizált felvételeket készítsenek egyetlen kézben tartott stabilizátorral. Maximális működési sebesség: 75 kph, Vizsgált terhelhetőség: 3,6 kg, Akkumulátor kapacitása: 12 óra.

A Ronin-S önálló filmkészítőknek ad lehetőséget arra, hogy a spontán pillanatokat világossággal, simasággal és frissítő perspektívával rögzítse. Szeretnénk ösztönözni az alkotókat, hogy saját filmstábukká váljanak. A SmoothTrack mindhárom tengelyre vonatkozik.

A Ronin-S levehető, moduláris kialakítása könnyűvé teszi az eszköz sérülésmentes szállítását. A Ronin-S innovatív kerete magasra emeli a kamerát a Roll Axis karon, így a fényképezőgép beépített kijelzője mindig szabad és látható. Ez az ergonómikus kialakítás a Ronin-S-t is megszabadítja a nemkívánatos rázkódásoktól, mivel a gimbal egy (függőleges) irányban mozog.

A DJI olyan gyorskioldó talpat tervezett, aminek a segítségével könnyedén fel- és leszerelheti a fényképezőgépét. Az új Sport mód lehetővé teszi, hogy a gyorsan mozgó jeleneteknél együtt tudjon mozogni a témával, úgy, hogy stabil és egyenletes videót tudjon rögzíteni. A Ronin-S működése közben a felvételek akadásmentesek lesznek.

Először helyezd a fotógépet a stabilizátorra, majd az Automatikus hangolással könnyedén beállíthatod a legoptimálisabb mozgást. A nagy teljesítményű, nagy nyomatékú motorok stabilan stabilizálják a gépedet, még akkor is ha a mozgó platformokra vannak felszerelve. A Ronin-S támogatja a szinte minden DSLR vagy tükör nélküli termékeket a piacon, és közvetlen kameramozgatást kínál.

RONIN 2

kézi kamerastabilizátor

A Ronin 2 segítségével a filmkészítők teljesen szabadon választhatják ki a megfelelő kamerát a felvételhez. A nagyteljesítményű gimbal-motorok elegendő forgatónyomatékot biztosítanak ahhoz, hogy akár 13,6 kg súlyú kamerát, objektívvel followfocus rendszerrel is meg tudjon tartani.

A fedélzeti GPS-nek köszönhetően az erőteljes motorok lehetővé teszik, hogy a Ronin 2 akár 120 km/h-val mozogjon úgy, hogy közben stabilan tartja a kameránkat (0,02°). Minden részletét úgy fejlesztették ki, hogy könnyen beállítható legyen. Az új tengelyrögzítő és a finomhangolásra szolgáló gombok gyorsabb és precízebb kisúlyozást tesznek lehetővé, miközben az Auto Tune Stability másodpercek alatt beállítja a motorparamétereket az optimális használathoz.

Az integrált képernyőn a közvetlenül módosíthatjuk a gimbal-beállításokat vagy akár a kontrollerről vezérelhetjük a kameránkat.

RONIN

RONIN 2

RONIN-S

Professzionális felhasználású kiegészítők

Master Wheels

A DJI azon kiegészítője, mely csúcstechológiát hoz a filmkészítés világába. 3 tengelyes irányítófelületével a DJI Master Wheels elképesztő precizitású, remegésmentes és gördülékeny felvételek rögzítését teszi lehetővé.

Force Pro

távirányító

A DJI Force Pro a DJI Pro kiegészítői közé tartozik, és lehetővé teszi a profi filmkészítők számára, hogy a gimbalokat vezetéknélküli kapcsolat segítségével hihetetlenül pontosan tudják mozgatni.

Képes 2,4 és 5,8 Ghz-es frekvencián is kommunikálni és akár 3 km-es hatótávval is bír. Rendkívül egyszerű használni, és akár 5 órán keresztül képes működni egyetlen töltéssel. Kompatibilis a Ronin 2-vel a Ronin-S-el és más termékekkel is.

CrystalSky

A maximum 1000 cd/m2-es fényerejű CrystalSky kétszer fényesebb, mint az átlagos mobileszközök. A képernyőn megjelenő részletek tiszták és élesek, a színek élénkek, így az elkészített kép beállításához szükséges minőséget biztosítják. A Sunlight Readability Enhancement módot kifejezetten a valós idejű feldolgozásra tervezték, így kényelmesebb látványt nyújt élénk fény mellett is. Felbontása 2048×1536 pixel. A CrystalSky monitorok optimális video dekódolást használnak a videók valós idejű dekódolására. Az okostelefonokon és táblagépeken történő szoftverekhez való hozzáférés korlátozása miatt a videó-dekódolás más okos eszközöknél ideálisabb. A kamera által továbbított fotók és videók lejátszásánál problémák adódhattak, mint például a késleltetés. A CrystalSky optimális dekódere lágy, valós idejű videót biztosít minimális késleltetéssel.

Cendence

távirányító

Az eredeti ötlet az volt a Cendence távirnyító megalkotásánál, hogy kombináljuk az Inspire 2-őt, a Tracktenna-t valamint a CrystalSky monitort egy magasan integrált rendszerré. Ennek a megközelítésnek a lényeges részeként a Cendence olyan moduláris komponenseket és vezérlőket kínál, amelyek teljes mértékben felismerik az Inspire 2 alkalmazások valódi potenciálját. Sok szempontból a Cendence távirányító az Inspire 2-re lett szabva. Azonban kompatibilis más professzionális DJI termékekkel is.  Legfeljebb 5 analóg vezérlőcsatornát és több mint 10 testreszabható gombot tartalmaz, javítva az általános vezérlési hatékonyságot. A Cendence dizájnja az antenna cserélhetőségét kínálja. A nagyméretű antenna vagy a DJI Tracktenna képes növelni a DJI Lightbridge technológia erejét jelentősen növelve az általános interferenciamentességet és a képminőséget. A HDMI, SDI, USB és CAN portok a robosztus terjeszkedés képességét biztosítják.

Battery Station

A DJI Battery Station egy olyan professzionális felhasználású akkumulátor töltőegység, mely kompatibilis a DJI Inspire 2, a DJI Matrice 200 szériás drónok, a DJI CrystalSky monitor és DJI Cendence távirányítók akkumulátoraival is.

Kapcsolódó hírek