ZENMUSE széria

ZENMUSE X3

gimbal és kamera​

A DJI Zenmuse család legkisebb tagja, amely kis mérete ellenére képes akár 4K felvételek rögzítésére is. Használható a kézi állvánnyal, DJI Osmoval illetve drónokkal is.

ZENMUSE X4S

gimbal és kamera​

A Zenmuse X4S egy olyan teljesítményű gimbal és kamera, mely 20 megapixeles felbontással, 1 hüvelykes érzékelővel és maximálisan 12 800-as ISO-értékkel rendelkezik. A Zenmuse X3-hoz képest jelentősen jobb lett az elkészített képek dinamikai tartománya, zajossága és a színek érzékenysége is. A Zenmuse X4S alacsony torzítású 24 mm-es lencsével rendelkezik. A 84 ° -os FOV és a nagyfelbontású lencsék részletgazdag képeket eredményeznek mind földön, mind az levegőben. CineCore 2.0-val és a DJI Inspire 2 drón hatékony képfeldolgozó rendszerével kombinálva képes 4K / 60 H.264 és 4K / 30 H.265 videó 100Mbps bitrátával, sőt akár 5.2K felbontással is rögzíteni. Burst üzemmódban a Zenmuse X4S támogatja a 14 képkocka / mp sebességű felvételt 20 megapixeles felbontásban mind JPEG, mind DNG formátumban.

ZENMUSE X5

gimbal és kamera​

A Zenmuse X5 széria a világ első tükör nélküli, kompakt Micro Four Thirds kamerája, mely kimondottan légi felvételek készítésére lett kialakítva.

Az X5 4K/30fps-ben tud videó felvételeket készíteni és 16MP-es állóképek készítésére alkalmas. A cserélhető MFT lencsén vezeték nélkül kontrollálható a fókusz. (Mobil eszközünkön meg kell érinteni a képernyőt és az adott pontra fog fókuszálni a kamera). A DJI GO alkalmazáson belül több paraméter is módosítható repülés közben, mint például a zársebesség, ISO érték, vagy a felbontás.

 A Zenmuse X5 M3/4 szenzorral készült képek élesebbek és tisztábbak, mint bármely más korábbi légikamerával készült felvételek. A korábbi X3 kamerához képest az X5 nyolcszor nagyobb érzékelővel rendelkezik. Kis mérete ellenére egy profiknak kifejlesztett kamera, mely a következő felbontásokban tud rögzíteni: 4K (3840 x 2160) 30 fps, 2.7K (2704×1520) 30 fps, és Full HD (1920 x 1080) 60 fps, MP4/MOV formátumban rögzít. Az MFT szenzor 16MP-es képek készítését teszi lehetővé, elődjéhez képest 25%-kal javult a képek élessége. Gyorsabb zársebességgel rendelkezik a Zenmuse X5, ami 1/8000 másodpercet jelent. Hála a DJI páratlan szakértelmének a stabilizációs rendszerek terén, a Zenmuse X5 fel van szerelve egy megbízható 3 tengelyes gimballal, amely automatikusan stabilizálja a kamerát repülés közben. A gimbal folyamatosan kommunikál a drónnal és azonnal kiegyenlít minden apróbb mozgást.

ZENMUSE X5S

gimbal és kamera​

A DJI Zenmuse X5S 5,2K felbontású professzionális filmkészítéshez ajánlott high-end kamera. Továbbfejlesztett Micro4/3-os szenzorral van ellátva. Nyolc standard M4/3 lencse támogatása (zoom is beleértve), gyújtótávolság 9mm-45mm-ig (egyenértékű 18.900 mm-rel egy 35mm-es kamerán), nagyobb teret engedve a kreativitásnak. A CineCore 2.0 képfeldolgozó rendszer a DJI Inspire 2-vel kombinálva, elérhetővé teszi a Zenmuse X5S esetében a 5,2K30fps CinemaDNG rögzítését. Folyamatos DNG burst shooting 20fps-sel 20.8MP-es felbontásban képes rögzíteni. A DJI CineSSD kártya (PCIe3.0 NVMe SSD támogatás) és egy optimalizált FAT32/exFAT rendszer, lehetővé teszi, hogy a Zenmuse X5S felvételek közvetlenül a DJI CineSSD Station kártyaolvasóról legyen átmásolva a számítógépre, egyéb szükséges szoftver nélkül. A felvételek a DIT standardot is támogatják.

ZENMUSE X5R

gimbal és kamera​

A Zenmuse X5R a világ első Micro Four Thirds kamerája, mely a légifotózásra lett kialakítva és 4K RAW-ban tud rögzíteni. Amennyiben Osmo-val szeretnéd használni, szükség van az Osmo X5 adapterre is, melyet külön lehet megvásárolni. A gimbalhoz tartozik egy SSD dokkoló, ami képes rögzíteni a hatalmas adatmennyiséget. A cserélhető objektívek (a csomag része: DJI MFT 15mm f/1.7 ASPH) lehetővé teszik a különböző látószögek használatát. A közel 13 rekeszérték dinamikai átfogása részletgazdag képet ad a sötét és világos részeken egyaránt. Professzionális felhasználásra szánja a gyártó, mivel a RAW rögzítés nagy szabadságot ad az utómunka során.

ZENMUSE X7

gimbal és kamera​

Az Inspire 2 drónnal kompatibilis, Super 35-ös DJI Zenmuse X7 kamera egyedülálló felbontást és képminőséget nyújt a professzionális filmkészítés területén. Maga a kamerarendszer több felvételi lehetőséget kínál, beleértve a 6:9-es videót, 17:9 és 16:9 képarányban, DCI 4K 30 képkocka/mp sebességgel, és UHD 4K 60 képkocka/mp sebességgel Cinema-DNG formátumban; támogatja a DCI-t és az UHD 4K-t is a ProRes és a H.265 / H.264 verzióban. A videó mellett a Zenmuse X7 24 MP-es állóképeket is készít, amelyeket különböző fényképezési módokban rögzíthet. A Zenmuse X7 támogatja mind a microSD, mind a DJI CINESSD kártyákat. Szintén újdonság DL-Mount, a világ első integrált lencse rögzítője, amely lehetővé teszi a négy rendelkezésre álló lencse közötti gyors váltást. A zökkenőmentes szerkesztés érdekében az új DJI Cinema Color System megőrzi a pontos színeket a könnyebb utófeldolgozás érdekében.

Kapcsolódó hírek