RONIN széria

RONIN - M

kézi kamerastabilizátor

A DJI Ronin-M könnyű, kompakt és rendkívül könnyen használható. Súlya csupán 2,3kg, ami nagyjából fele a nagysikerű elődjének, a DJI Ronin-nak. Kisebb kialakításának köszönhetően akár a hátizsákunkban és elfér, és könnyen szállíthatjuk, mégis strapabíró. Terhelhetősége 3,6kg.

Gyorsan menetkésszé alakítható és a továbbfejlesztett ATS (Auto Tune Stability) technológiának köszönhetően precízebb kiegyensúlyozást tesz lehetővé, szerszámok használata nélkül. A felső fogantyú egyszerűen és gyorsan leszerelhető, ezáltal minimálisra csökkenti a méretét. Szűkebb helyeken is elférünk vele és az összeszerelést/elpakolást is másodpercek alatt letudhatjuk.

A DJI Ronin-M bírja a mindennapi használatot, bármilyen környezetben. A hihetetlenül erős és merev magnézium váz új lehetőségeket tár elénk a filmezésben. A Smoothtrack technológiának köszönhetően egyedül is könnyedén kezelhetjük a DJI Ronin-M kamerastabilizátorunkat. Személyre szabhatjuk a sebességet, a gyorsulást és a végpontokat is, emellett a “Single Axis Follow Mode” lehetővé teszi, hogy két tengelyt rögzítsünk és egy kövesse a mozgásunkat.

3 módban lehet használni, így a különböző szituációkhoz tökéletesen alkalmazkodik. Ahhoz, hogy a módok között váltsunk, nincs szükség szerszámokra így gyorsan és egyszerűen lehet váltani, nincs szükség második operátorra. Üzemideje rendkívül hosszú, akár 6 órát is képes működni egyhuzamban.

RONIN - MX

kézi kamerastabilizátor

A Ronin-MX úgy lett kialakítva, hogy a legnépszerűbb kamerákkal kompatibilis legyen, miközben a SmoothTrack funkció működőképes maradjon, legyen szó bármilyen konfigurációról. Az áthelyezett akkumulátor növeli az egyensúlyt, ill. a kamera ketrecben a zárak új helyre kerültek, ezáltal még nagyobb stabilitást kapunk. A motorok rendkívül halkak, így nem fog belezavarni a felvételbe. Az IMU-nak és az erőteljes motoroknak köszönhetően, hatékonyan ellenáll a nagyobb G hatásnak is.

A Ronin-MX úgy lett megtervezve, hogy akkor is megmaradjon a stabilitás, ha drónra vagy mozgó járműre van rögzítve. Amennyiben az DJI Matrice 600-ra van felszerelve, akkor közvetlenül kommunikál a repülésvezérlővel, ill. ha egyéb járműre, akkor egy opcionális GPS modulhoz lehet csatlakoztatni, így még nagyobb stabilitást tud biztosítani.

A csúszógyűrű lehetővé teszi, hogy a Ronin-MX folyamatosan körbeforduljon 360°-ban, ha drónra vagy járműre van rögzítve, így még több kreativitást vihetünk a felvételekbe. A tilt tengely dönthetőségét is fokozták, hiszen a 90°-on túl, 135°-ban lesz dönthető az új Ronin. A korábbi népszerű funkciók, úgy, mint a 3 féle üzemmód vagy a SmoothTrack ebbe a változatba is belekerült.

A Ronin-MX kompatibilis a Lightbridge 2-vel, ezáltal biztosítva a hosszú távú HD videó jeltovábbítást. Opcionálisan kombinálható a DJI Focus-szal, így a fókusz vagy a rekesz érték állítható távirányítón keresztül.

A DJI Assistant alkalmazáson keresztül (iOS és Android kompatibilis) teljesen testre szabható a Ronin-MX és annak működése. Ha a Lightbridge 2-re van csatlakoztatva, a DJI GO alkalmazáson keresztül kontrolálható hogyan repüljön az M600, beleértve az intelligens repülési módokat, a távirányító használatát, a gimbal mozgatását, miközben élő HD képet biztosít a kameráról. Könnyű magnéziumból rakták össze a vázat, a Ronin-MX csupán 2,77kg. Ebből a könnyedségből adódóan akár az M600-ra is rögzíthető, még akkor is ha egy RED Epic van rajta.

Az erősebb motorok és a megújult ESC kombinációjából adódóan a Ronin-MX 50%-kal erősebb a Ronin-M-nél. A megnövelt teljesítményből adódóan jobban ellenáll a légellenállásnak, ha mozgó járművön szeretnénk használni, ill. a gyorsabb mozgásokat is jobban bírja. Kameráknál, mint például a RED Epic-nél szükség lehet külső akkumulátorra. Az új design lehetővé tesz egy plusz, opcionális akkumulátor tartót, melyre egy második DJI Intelligens Akkumulátor is rögzíthető, a kamerához egyszerű elérést biztosít. Ez biztosítja a két 12V P-tap áramforrást a kiegészítőknek és a kamerának.

Az intelligens Ronin-MX akkumulátor kompakt, könnyű és hosszú, 3 órás üzemidőd biztosít. Az akkumulátorokat ellátták túltöltés elleni védelemmel, ill. a cellák kiegyenlítésére is ügyel. A fennmaradó energiát a LED visszajelzőn nyomon követhetjük vagy a DJI GO alkalmazásban. A vezeték nélküli 2,4GHz távirányító megtalálható a Ronin-MX alapcsomagjában, így egy második operatőr távolról irányíthatja a pan, tilt, roll és egyéb funkciókat. Az opcionálisan választható Lightbridge 2-vel akár 5km-es távolságból is irányítható.

RONIN - S

kézi kamerastabilizátor

A DJI első egykezes stabilizálója a RONIN-S, amit DSLR és a tükör nélküli kamerák számára fejlesztettek ki. A Ronin-S kompakt, egykezes kivitelezésű összetett stabilizáló rendszer, ami precíziós vezérléssel és manuális fókuszellenőrzési képességekkel van ellátva.

A felhasználók szabadon mozoghatnak úgy a Ronin-S-sel, hogy közben stabilizált felvételeket tudnak elkészíteni. DSLR és a tükör nélküli kamerák számára lett tervezve a Ronin-S, aminek a segítségével szabadon mozoghatnak úgy az operatőrök, hogy stabilizált felvételeket készítsenek egyetlen kézben tartott stabilizátorral. Maximális működési sebesség: 75 kph, Vizsgált terhelhetőség: 3,6 kg, Akkumulátor kapacitása: 12 óra.

A Ronin-S önálló filmkészítőknek ad lehetőséget arra, hogy a spontán pillanatokat világossággal, simasággal és frissítő perspektívával rögzítse. Szeretnénk ösztönözni az alkotókat, hogy saját filmstábukká váljanak. A SmoothTrack mindhárom tengelyre vonatkozik.

A Ronin-S levehető, moduláris kialakítása könnyűvé teszi az eszköz sérülésmentes szállítását. A Ronin-S innovatív kerete magasra emeli a kamerát a Roll Axis karon, így a fényképezőgép beépített kijelzője mindig szabad és látható. Ez az ergonómikus kialakítás a Ronin-S-t is megszabadítja a nemkívánatos rázkódásoktól, mivel a gimbal egy (függőleges) irányban mozog.

A DJI olyan gyorskioldó talpat tervezett, aminek a segítségével könnyedén fel- és leszerelheti a fényképezőgépét. Az új Sport mód lehetővé teszi, hogy a gyorsan mozgó jeleneteknél együtt tudjon mozogni a témával, úgy, hogy stabil és egyenletes videót tudjon rögzíteni. A Ronin-S működése közben a felvételek akadásmentesek lesznek.

Először helyezd a fotógépet a stabilizátorra, majd az Automatikus hangolással könnyedén beállíthatod a legoptimálisabb mozgást. A nagy teljesítményű, nagy nyomatékú motorok stabilan stabilizálják a gépedet, még akkor is ha a mozgó platformokra vannak felszerelve. A Ronin-S támogatja a szinte minden DSLR vagy tükör nélküli termékeket a piacon, és közvetlen kameramozgatást kínál.

RONIN 2

kézi kamerastabilizátor

A Ronin 2 segítségével a filmkészítők teljesen szabadon választhatják ki a megfelelő kamerát a felvételhez. A nagyteljesítményű gimbal-motorok elegendő forgatónyomatékot biztosítanak ahhoz, hogy akár 13,6 kg súlyú kamerát, objektívvel followfocus rendszerrel is meg tudjon tartani.

A fedélzeti GPS-nek köszönhetően az erőteljes motorok lehetővé teszik, hogy a Ronin 2 akár 120 km/h-val mozogjon úgy, hogy közben stabilan tartja a kameránkat (0,02°). Minden részletét úgy fejlesztették ki, hogy könnyen beállítható legyen. Az új tengelyrögzítő és a finomhangolásra szolgáló gombok gyorsabb és precízebb kisúlyozást tesznek lehetővé, miközben az Auto Tune Stability másodpercek alatt beállítja a motorparamétereket az optimális használathoz.

Az integrált képernyőn a közvetlenül módosíthatjuk a gimbal-beállításokat vagy akár a kontrollerről vezérelhetjük a kameránkat.

Kapcsolódó hírek