DJI Osmo Mobile – Tökéletes útitárs a legjobb felvételekhez

A DJI Osmo Mobile kézi stabilizátor tökéletes kiegészítő a téli síutak alkalmával készült videók rögzítéséhez. Nem szükséges külön akciókamera, vagy tripod, egyszerűen telefonunkkal készíthetjük a lélegzetelállító felvételeket, remegés-, rázkódásmentesen.

Mivel telefonunk midig velünk van, így könnyebbé válik az élmények azonnali megosztása, élővideók készítése – egy gombnyomással bevonhatjuk barátainkat, családtagjainkat a kalandokba.

A könnyen kezelhető kézi stabilizátor mellé a DJI GO alkalmazás segítségével pedig profi operatőrré avanzsálhatjuk magunkat, olyan funkciók kihasználásával, mint például a time-lapse vagy az aktív témakövetés.

Az ActiveTrack technológiának köszönhetően az Osmo Mobile automatikusan a felvenni kívánt téma felé néz, mozgás közben is, így nem maradunk le az eseményről, és a havas lejtőn is könnyen követhetjük az előttünk vagy éppen mögöttünk síelőt.

A mozgó time-lapse felvételekkel pedig látványosan tudjuk illusztrálni a folyamatosan változó hegyi időjárást, a felvonók örökmozgó táncát, vagy a hütték zsongását is.

Természetesen nem csak a téli síutak során, hanem nyaralások, kirándulások alkalmával is tökéletes útitárs lehet a DJI Osmo Mobile, melynek újabb verzióját az idén januári, Las Vegas-i CES kiállítás során mutatták be.

A DJI Osmo Mobile 2 kamerastabilizátor fejlesztésénél fontos szempont volt az egyszerű kezelhetőség és a még több kényelem. Már nem tartalmaz kivehető akkumulátort, viszont a beépített akkumulátora 15 óra üzemidővel rendelkezik, amely megközelítőleg 3x több elődjéhez képest. Ezen kívül telefonunkat is tölthetjük róla, akár felvétel közben, így nem kell attól félni, hogy a havas lejtők megörökítése közben lemerülünk.

A Zoom opciónak is külön gombot biztosítottak, az első modell esetében gomb kombinációval volt elérhető a közelítés/távolítás. Súlyán is könnyítettek, mindössze 485 g, valamint összecsukva kisebb helyet foglal elődjénél.

A rögzítési lehetőségeknél a könnyített portré módot is érdemes megemlíteni, amellyel a telefont álló helyzetben is tudjuk stabilizálni, így elérve a tökéletes selfie képet, vagy az élővideót.

Az újabb modellnél már nincs opció kiegészítők, mint például segédfény, vagy mikrofon rögzítésére, de természetesen síelésnél nem számottevő ezen kiegészítők szükségessége, viszont hosszabb távon érdemes meggondolni, hogy még milyen esetekben használhatjuk ki a DJI Osmo Mobile kézi stabilizátor előnyeit.

A DJI Osmo Mobile első modelljéhez br. 79.900 Ft-ért, míg az Osmo Mobile 2 modellhez már br. 50.000 Ft alatt  is hozzájuthatunk, igaz, hogy utóbbi még várat magára, a magyar piacon várhatóan márciusban lesz elérhető. Ugyanakkor érdemes vásárlás előtt tájékozódni a garanciális feltételekről, hogy mindenképp mi járjunk jól. A hivatalos hazai DJI disztribútor, a HRP Europe Kft. Pick Up & Return szolgáltatással segíti a DJI termékek tulajdonosait, garancia időn belül, ingyen és bérmentve küldhetjük szervizre a hozzáértő szakikhoz.

Akárhonnan is nézzük az Osmo Mobile kézi stabilizátorok nagyon jó ár-érték aránnyal rendelkeznek, és nem csak a lejtőket, de a filmes világot is meghódíthatjuk segítségükkel.