AIRINOV szolgáltatás

Partnereink sikerének a kulcsa sokszor csak egy kis plusz hozzáadott értéken múlik. Cégcsoportunk elkötelezett híve a teljeskörű megoldások biztosításának, ezért elhatároztuk, hogy több évtizedes tapasztalatunkat, melyet nem csak a drónok értékesítésben, hanem kiegyensúlyozott, stabil számítástechnikai disztribúcióként szereztünk, szeretnék minden érdeklődő ügyfél számára elérhetővé tenni. Éppen ezért hivatalos magyar drón disztribútorként elindítottuk AIRINOV  szolgáltatásunkat is.

A precíziós mezőgazdasági megoldások szerencsére egyre több teret nyernek napjainkban. A drónok által összegyűjtött adatok megbízható és objektív statisztikai alapot szolgáltatnak gazdaságunk új szintre emelésében. A műholdas megfigyelések ideje lejárt, drónjainkkal sokkal gyorsabban és olcsóbban készíthetünk felvételeket.

Az AIRINOV szolgáltatásunkkal, igyekszünk minden olyan gazdának segítségére lenni, aki felismeri, hogy a jövő a precíziós mezőgazdaságé, de nem feltétlenül akar rögtön beruházni egy mezőgazdasági drónra. A földterületek berepülésével geolokalizált adatok millióihoz jutunk hozzá néhány perc leforgása alatt.  Az adatok, melyeket pedig begyűjtöttünk drónjainkkal felbecsülhetetlen értékűek, hisz felhasználhatjuk őket a profitunk maximalizálásában.

„A megfelelő dózis, a megfelelő helyen és időben”

Mit nyersz az AIRINOV szolgáltatásunkkal?

Az AIRINOV szolgáltatásunkkal modern precíziós gazdaságodat fejlesztheted mesterfokra. Ezen eljárással nem csak a hatékonyságon növelhetsz, de a környezeted is kíméled. Hosszú távon anyagilag is sokkal jobban jársz, ha precíziós gazdaságban gondolkozol. Miért pazarolnál többször annyi műtrágyát, vegyszert az adott földterületre? Szolgáltatásunk segítségével a növényekhez pontosan annyi hatóanyagot is eljuttathatsz, amennyire szükségük van! A talaj termőképessége hosszú távon javulni fog, optimalizálhatod annak minőségét. Összességében elmondhatjuk, hogy a szolgáltatásunkkal élő termelők a hektárra eső nyereségüket jelentősen növelni tudják.

A technológiáról

A drónjainkra szerelt szenzorok és kamerák közreműködésével színképelemzést hajtunk végre.
Az alább indikátorok állnak rendelkezésünkre a felméréséhez:

RGB

Szabványos kép, mely globális átnézeti képet biztosít a termés elemzéshez. Segítségével beazosíthatjuk a komplexebb vegetációs térképek parcelláit a valóságban.

NDVI

Normalizált vegetációs index, mely lehetővé teszi a talaj vegetációjától való megkülönböztetését. Az NDVI-vel következtethetünk a klorofill aktivitásra. A mutató korrelál a növények egészségi állapotával és a biomassza mennyiségével.

GNDVI

A GNDVI vegetációs index összefüggésben van a termés növekvésének állapotával, különösen a öregedés szakaszában. A GNDVI-vel is következtethetünk a növények a termesztés klorofill aktivitására, ami korrelál a növények egészségi állapotával és a biomassza mennyiségével.

NDRE

Az NDRE szintén egy olyan vegetációs index, mellyel a növekvő terményük állapotára következtetünk. Összefüggésben van a növények egészségi állapotával és a biomassza mennyiségével.

PRI

Fotokémiai reflektancia index, mely a növény nem-klorofill tartalmát mutatja meg. Következtetünk belőle a növények vízellátottságára.

LAI

A növénytermesztési gyakorlatban a legalkalmasabb mutató a levélfelületi index. A mutató összefüggésben áll a klorofilltartalommal és a növényi biomasszával, továbbá betegségek felderítésében is segít.

Cab

Ezen mutató megadja a növényi levelekben a klorofill koncentrációját. Segítségével egy parcellán belül is összehasonlíthatunk klorofill aktivitást.

QCab

A Qcab mutató a klorofill mennyiségét adja meg a földterületen, mikrogrammban kifejezve a talaj egy négyzetméterére vonatkoztatva. Lehetővé teszi a növényi borítás klorofill aktivitásának összehasonlítását a parcelláéval, ami szorosan összefügg a növény fejlődésével.

Egyéb mutatók

Felmérni tudjuk továbbá a biomassza-állapotát, a szárazanyag tartalmat, felszívódott nitrogén mennyiségét, virágzás állapotát, és a földterület denzitását. Az elérhető mutatók száma a növény fajtától függően változó lehet. Ezzel kapcsolatosan kérje szakembereink segítségét.

Kérj árajánlatot most!